Разклатен ли е столът на евентуално правителство Денков-Габриел“ и задават

...
Разклатен ли е столът на евентуално правителство Денков-Габриел“ и задават
Коментари Харесай

Кабинет „Денков-Габриел“ или избори? Реакции на лидерите

Разклатен ли е столът на вероятно държавно управление „ Денков-Габриел “ и задават ли се нови избори на хоризонта? Днес политиката у нас още веднъж ври и кипи. Радостин Василев пусна запис, чиято цел занапред ще се обясни. Мненията на партийните водачи в варираха според от гледната точка.

Според част от партиите това се прави, с цел да се провали опцията да се сформира държавно управление и
да се отиде за следващ път на избори.
Според други партии това е изменничество, а трети считат, че би трябвало да има рестарт на страната и да се свика Велико национално заседание.

Всички, ангажирани с договарянията за бъдещата власт, бяха единомислещи, че това е опит за бойкот.

„ Ясно, е че много хора се пробват да провалят сформиране на кабинет. Аз се абстрахирам, мисля че и Мария Габриел също. Не сме разискали записи. Нашата роля е да намерим състав, който да работи “, сподели Николай Денков, номиниран за министър председател от ПП-ДБ.
Според ГЕРБ случилото се е нечистоплътно.
„ Човек да няма телефон, превърнахме се в страна на записите. Така смъкнаха държавното управление ми и в този момент същият сюжет към Политическа партия. Целта е да няма държавно управление. Има доста ползи България да не се стабилизира. На мен особено няма да ми повлияе. Мен ме изпира единствено народът, това е моето делонги. Записите с кюлчета и шкафчета бяха същото, желаеха да ме омаскарят “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според „ Възраждане “ става дума за закононарушение против републиката, тъй като потвърждава договорености за разпределение на посланически постове. Те чакат нови избори с вярата да съберат повече гласове.

„ Но това е не просто следващото изменничество към гласоподавателите. Това е обвързвано с държавна измяна. Това е държавна измяна. Съгрешихте заедно и непотребни станахте “, разяснява Костадинов.

Движение за права и свободи изиска привикване на Велико национално заседание и промени в конституцията, тъй като съгласно тях страната не действа.

„ Свидетели сме на цялостен разпад на държавността. Всеки записва всеки, всеки разнася всевъзможни компромати. Заприличахме на анимационна страна. Какъв е изходът. Ние предлагаме преучредяване на страната и привикване на Велико национално заседание “, съобщи Мустафа Карадайъ.

„ ИТН “, чийто кадър беше Радостин Василев, бяха сбити.

„ Калта, която беше хвърлена върху Има Такъв Народ, излиза наяве, че е била хвърлена от едни отпадъци. Това, което сме казвали, това сме правили “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Случващото се е удар против институциите и държавността, считат от Българска социалистическа партия.

„ Отговорността е на Бойко Борисов. Той насъскваше партиите една против друга. Той сътвори каша и той да се оправя. Виждам, че президентът бави и желае да си ръководи. Вероятно печели време и чака да се разпаднат всевъзможни вероятни болшинства, с цел да продължи да ръководи служебният кабинет “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според алените главен проблем е невъзможността да се одобри и бюджет.

Очаква се и реакция на „ Продължаваме промяната “ след показаното на конференцията от Радостин Василев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР