Разказваме ви историята на една майка. Тя е бита с

...
Разказваме ви историята на една майка. Тя е бита с
Коментари Харесай

Съдят майка, убила насилника, който я заливал с восък, рязал с нож и бил с тръба ВИДЕО

Разказваме ви историята на една майка. Тя е бита с тръба, рязана с нож, провесвана през балкона, заливана с парещ восък. Допреди няколко месеца, когато, по думите ѝ при самоотбрана, пробожда с нож насилника си и татко на децата ѝ. Ударът е съдбовен. Днес дамата е с мярка за неотклонение „ подписка ” и чака дело. Дългогодишната жертва на домашно принуждение в този момент ще бъде съдена за ликвидиране, съобщи NOVA.

Тя е на 41. Има дребни деца и до неотдавна е помощник-възпитател в детска градина. Не загатваме името ѝ по нейно предпочитание. Историята ѝ обаче, още веднъж по нейно предпочитание, описваме. Връзката с него стартира преди 8 години. Той е 11 години по-възрастен от нея.

„ Казваше се Мирослав Иванов. Когато се запознахме, беше снабдител на кафе. В началото, напълно първоначално, преди децата, все едно беше идеалния мъж. На мен несъмнено по този начин ми се е коствало ”, спомня си дамата. Казва, че бил благ и деликатен. Не ѝ посягал. Агресията обаче се появила по време на бременността ѝ с второто им дете. „ Докато бях бременна ми посегна, дори не си припомням за какво, в действителност нямам мемоари. Но си припомням, че ми посини окото и на всичкото от горната страна си предложения вечерта посетители. Започнаха да зачестяват случаите още по време на бременността. Както си седи умерено, безшумно и добродушно и се стартира някакво извънредно кряскане, просто извънредно. Без причина и без мотив ”, споделя още дългогодишната жертва на домашно принуждение. Детето им се родило прибързано и лежало в кувьоз.

„ Започна да ми взима картата, по която превеждат майчинството, да ме оставя без пари, без ток с двете бебета сами ”, спомня си още майката. Гонил я е боса от у дома посред зима. „ Имам счупена скула, неведнъж спукани ребра. Имам белег на главата. Не единствено с нож - с вилици, с чаши, то… На ръката имам белег, тъй като ме надяна на дръжката на вратата. Сама се кърпих тука ”, споделя за преживения смут измъчваната жена. „ Имаше цивилен арест, тъй като извади тръба. С дребното момченце седяхме на задната седалка, нещо се сдърпахме и той отдолу под седалката шофьорската извади тръба и ми разруши главата. Хората го видяха - от блока комшиите, извадиха го от колата и повикаха Бърза помощ ”, споделя тя.

Страх, само че още повече – позор. Това изпитвала тогава. Споделила единствено с другарка. Така събрала храброст за първата тъжба. „ Аз съм се оплаквала и след това си отдръпвам жалбите, тъй като сякаш се сдобряваме, сякаш доста ме обича ”, споделя жертвата. Споделя, че неведнъж е идвала полиция. В множеството случаи той излизал на открито и бягал. До прокуратурата през годините доближават 3 сигнала. В два от случаите тя сама отдръпва жалбите след това. Третият път обаче мъжът е наказан на 3 месеца условно за нанасяне на лека телесна щета. А по думите ѝ през последната година експанзията става нетърпима. И по този начин до 21 февруари, когато в края на деня с децата се прибират у дома.



Един ден се прибрала у дома. Мъжът ѝ си сипал ракия и почнал скандал. Имало и запалена свещ, с цел да имат светлина вкъщи. Залял я в разтопения восък, само че тя се предпазила с телефона си. Той се ядосал и я замерил с солидната чаша, от която пиел алкохол. Жената се ядосала. Натам не помни – единствено, че се обадила на 112. Следващият ѝ спомен е от ареста.

Разказът завършва по този начин, само че не и историята. Сега е ред на обвиняването, на отбраната и на съда. След 8 месеца под домакински арест, в този момент дамата е с мярка „ подписка ”. Ще бъде съдена за ликвидиране, породено след удар с нож в гърдите. Привлечена е като обвинен по член 115 от Наказателния кодекс, който планува отнемане от независимост от 10 до двайсет години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР