Разказът „Талисманът“ на Красимир Бачков е писан специално за банката

...
Разказът „Талисманът“ на Красимир Бачков е писан специално за банката
Коментари Харесай

„Талисманът“ на Красимир Бачков се падна на матурата за седмокласници

Разказът „ Талисманът “ на Красимир Бачков е писан особено за банката с непознати творби, която се употребява за националното външно оценяване в VII клас

Ученически оркестър провежда благотворителни концерти, с цел да събира пари за лекуването на болно момиче. То оздравява. Тази история, разказана в авторския текст от един от музикантите, трябваше да преразкажат от името на безпристрастен повествовател седмокласниците на изпита по български език и литература през днешния ден, съобщи

Разказът „ Талисманът “ на Красимир Бачков е писан особено за банката с непознати творби, която се употребява за националното външно оценяване в VII клас. Авторът е публицист и стихотворец – разгласил е седем сборника с разкази и новели, два романа и една стихосбирка. Носител е на разнообразни национални награди за прозаичност. Превеждан е на британски, съветски, украински и словашки. Има висше педагогическо обучение и сега преподава изобразително изкуство във варненско учебно заведение.

Майстор Кольо Фичето е воин на текстовете за четене с схващане и за редактиране на изпита в VII клас. С тях са свързани и останалите езикови задания. Седмокласниците трябваше да вземат решение също литературни задания върху изучавани творби. Изискваше се още с три-четири фрази да обяснят внушението на думи на Моканина от описа „ По жицата “ на Йордан Йовков.

С три текста работиха десетокласниците на националното външно оценяване по български език и литература през днешния ден – теоретичен, медиен и живописен. Една от дилемите беше обвързвана с формулиране на теза по тематиката „ Човекът и общуването “, а друга изискваше да се напише обобщение върху фрагмент от изучавано произведение – „ Дърво без корен “ на Николай Хайтов.

На националното външно оценяване по български език и литература се явиха над 58 500 седмокласници в 1709 учебни заведения и 49 900 десетокласници в 1006 учебни заведения.

Изпитите по математика в VII и в Х клас ще се проведат на 16 юни т.г. Резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни т.г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР