Разказах много подробно, дадох същите сведения, както и първия път.

...
Разказах много подробно, дадох същите сведения, както и първия път.
Коментари Харесай

Петков влязъл „в по-висок детайл на обяснението“ и чака изследователите*

„ Разказах доста в детайли, дадох същите сведения, както и първия път. Това, което обясних в елементи, бях заречен и на медиите, че има няколко неща, които мен персонално ме тормозят. Просто влязох в по-висок подробност на обяснението “.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков на излизане от повторния си разпит за Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Той повтори терзанията си за отчет на АДФИ, Комисията по хазарт и провеждането на публични поръчки. Освен това изказванията на Васил Божков – Черепа, че е изнудван, към този момент се появиха в речта на премиера с въпросителното „ в случай че се окажат правилни “.

Петков изрази вяра, че Божков скоро ще бъде разпитан.

Кирил Петков още веднъж повтори изказванието си, че общините провеждали публични поръчки с един участник. ГЕРБ отхвърлят това да е истина и настояват, че сходни поръчки съвсем няма, защото те незабавно биха провокирали подозрения.

Съмненията на Петков се подклаждали от това, че едно и също лице – Владислав Горанов, е бил министър на финансите.

По отношение на данните, които той на няколко пъти описа, министър председателят в този момент съобщи, че към този момент ще са… следствена загадка.

„ Надявам се, че откривателите, следователите, ще ревизират тъкмо тези обстоятелства. Аз не съм следовател, аз съм министър-председател, който закъснява и вече… “, сподели той и си потегли.

Впоследствие въпреки всичко се спря още веднъж, с цел да каже какъв брой не има вяра на Иван Гешев и по какъв начин ще се радва, в случай че Висш съдебен съвет реши да чуе претекстовете на Надежда Йорданова и приключи мандата на основния прокурор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР