Разкаялият се Димитър Георгиев Земеделски съюз Александър Стамболийски беше изключен

...
Разкаялият се Димитър Георгиев Земеделски съюз Александър Стамболийски беше изключен
Коментари Харесай

Социалистите изключиха земеделците от ″БСП за България″, единият от тях се разкая


Разкаялият се Димитър Георгиев

" Земеделски съюз Александър Стамболийски " беше изключен от обединението " Българска социалистическа партия за България ". Това стана на взаимно съвещание на съдружния съвет на политическата мощ с Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на парламентарната група в понеделник. Като причина за решението е посочен член 22 от съдружния контракт, съгласно който партия, която желае да взе участие независимо на избори, би трябвало да бъде изключена.

През уикенда " Земеделски съюз Александър Стамболийски " реши да напусне " Българска социалистическа партия за България ". Новината беше обявена по време на 44-ия постоянен конгрес на партията. На него за ръководител на политическата мощ беше избран отново Спас Панчев, който дружно с Димитър Георгиев е народен представител от квотата на земеделския съюз.

Двамата бяха изключени от парламентарната група на Българска социалистическа партия незабавно. Малко по-късно в понеделник от пресцентъра на левицата оповестиха, че единият през вчерашния ден напуснал групировката си, през днешния ден се отхвърля от това си предпочитание и е обявил друго решение. Димитър Георгиев замразява участие си в Български земеделски народен съюз ″Александър Стамболийски″ и остава народен представител на Българска социалистическа партия.

Ето за какво социалистите приканват Спас Панчев да напусне Народното събрание, а не да става самостоятелен народен представител. Мотивът им е, че той е определен с листата на Българска социалистическа партия в 44-то Народно заседание.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова посочи, че партията на Панчев излиза от обединението, тъй като желала да се яви сама на локалните избори. В позицията на коалиция " Българска социалистическа партия за България " се показва още, че от " Земеделски съюз Александър Стамболийски " са поискали доближаване с ГЕРБ по избрани политики, което единомислещо е било отхвърлено на заседанието
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР