Разкъсване на териториалната цялост на Ирак и позорни новини за

...
Разкъсване на териториалната цялост на Ирак и позорни новини за
Коментари Харесай

Турция: Иракска телевизия в България пропагандира сепаратизъм

Разкъсване на териториалната целокупност на Ирак и позорни вести за Турция - това съгласно медии в Анкара са главните цели на агитационен ефирен канал - El Hurra tv /Свобода/, с централен офис в България.

Проправителственият турски ежедневник „ Йени шафак “ през днешния ден разгласява открити нападки по отношение на Съединени американски щати, които финансират медийната агитация в интерес на кюрдската ПКК, като България е съответно посочена.

Америка, доставила над 3 500 тежкотоварни камиона оръжия за ПКК и сирийския й клон PYD /Партия на демократичното единство/, финансира и основаване на малките екрани за терористична агитация, играта е същата и с Ирак, показва изданието, а материалът е препечатан и в други турски медии.

Най-новият ефирен канал El Yevm /Днес/ е в регион Камъшлъ в сирийската провинция Хасеке, построен е с 2,5 млн. $ от Съединени американски щати и излъчва от 15 ноември т.г.

Целта е ПКК да продължи терористичната си агитация против Турция и да насърчи процеса на разпадането в Ирак. Има изказвания, че тази телевизия е предопределена да приготви почвата за окупацията, замислена от кюрдските терористи в Сирия и Ирак. Още с първите излъчвания Турция е упрекната в осъществяване на политика на агресия в Сирия, интервенцията „ Щит на Ефрат “ е избрана като турска окупация, само че наличието на американски елементи там е легитимирано като нужда и намира поддръжка, съобщи БГНЕС.

От септември 2014 година администрацията на Съединени американски щати оказва непрекъсната поддръжка на ПКК и сирийския й клон, а с отварянето на малкия екран има за цел да оправдае пред масите личната си инвазия. Новата тв медия е с център в Мичиган, общо 40 души работят в изискванията на най-високите технологии и студия с първокласен дизайн, а щатският губернатор Брет Макгърк е назначил собствен човек за шеф. Програмите се излъчват на арабски език. Телевизията би трябвало да убеди арабската общественост в правотата и изгодите от окупацията на огромна част от Ракка и Дейризор, осъществена в партньорство сред ПКК и Съединени американски щати. Поради това кюрдските терористи от ПКК са показвани като герои от епичната битка против ислямските джихадисти от ДАЕШ.

Играта на Съединени американски щати е същата и в Ирак, и тя стартира от американската окупация по време на ръководството на президента Буш-старши. Тогава Вашингтон сътвори двата телевизионни канала El Hurra и El Hurra Irak. Единият е основан в България и е построен от свързани с Джалал Талабани и Масуд Барзани хора.

Талабани е иракски кюрдски водач и някогашен президент на Ирак, създател на партията родолюбив съюз на Кюрдистан. През 2005 година, две години след американската инвазия, довела до свалянето на Саддам Хюсеин от власт, става 7-ият президент на Ирак и първият кюрд на този пост. Дългогодишният лидер на битката на кюрдите за самоопределяне умря при започване на октомври т.г.
На 1 ноември т.г. президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани разгласи отдръпването си и остави на племенника си Нечирван Барзани помиряването с централната власт в Багдад. По време на американската инвазия в Ирак към „ българската “ El Hurra tv се основава и бюрото й в Ирак, също с финансиране от Съединени американски щати, в което в интервала 2003-2007 година работят над 100 публицисти, спечелили имиджа на най-влиятелния новинарски канал в страната. Програмите на двата канала не престават да пропагандират за териториалното скъсване на Ирак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР