Разисквания за обезпечаването на здравната система с медицински кадри с

...
Разисквания за обезпечаването на здравната система с медицински кадри с
Коментари Харесай

Обсъждат как да обезпечат медиците

Разисквания за обезпечаването на здравната система с медицински фрагменти с присъединяване на здравния министър Кирил Ананиев ще се проведат на 12 юли по гледище на парламентарната група на Българска социалистическа партия . Те бяха планувани от председателстващия съвещанието на Народното събрание доктор Нигяр Джафер. Искането е подписано от 62-ма народни представители от Българска социалистическа партия, а в пленарната зала депутатът Анелия Клисарова аргументира настояването на левицата.

" Именно фрагментите във системата на опазването на здравето са ключът към качественото опазване на здравето и достъпа до него. Искам да ви кажа, че повдигаме тази тематика не от страна на съпротива, в противен случай това би трябвало да бъде една тематика, в която работим всички дружно, тъй като клиники ще създадем кардио-инвазивна кардиология във Видин. Да, само че кой ще работи там. Ще купим скъпи апарати, дай Боже, да се случва това, само че по какъв начин ще бъдат употребявани и кой ще работи на тези апарати? Какво става със сестрите?

Тя добави, че би трябвало да се разиска концепцията за помощник на сестрата и да се реши въпросът с парамедиците .

" Обучихме ги по разнообразни стратегии, само че действително видяно не знаем тяхното място в структурата на незабавната помощ, обсъждаме го към момента и нямаме задоволително работни места за тях. Виждаме фелдшерите, лекарските асистенти, те пък имат други условия. Ние би трябвало да подредим тази конструкция, която не е обвързвана единствено с пари, а е обвързвана и с организация. В тази връзка желаеме да предизвикаме един спор, едно разискване да участваме всички дружно като вземем решение до края на септември да има ограничения и бързи оферти, с цел да ги обвържем и с бюджет 2020 година ", съобщи Клисарова.

Разискванията за кадровото застраховане на медицински експерти ще се организира на 12 юли , а на 15 юли министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще показа визията на новия здравно-осигурителен модел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР