Разходите за превенция на водни бедствия може да достигнат 1

...
Разходите за превенция на водни бедствия може да достигнат 1
Коментари Харесай

Разходите за превенция на водни бедствия може да достигнат 1 милиард лева

Разходите за предварителна защита на водни бедствия може да доближат 1 милиард лв., сподели през днешния ден министър председателят Николай Денков при визитата си в потърпевшите от наводненията региони в Северозападна България.

Средствата, заделени за задачата на Държавната консолидационна компания (ДКК), не са били употребявани за нужните поправки, стана ясно от отговор на премиера на въпрос на БНР за положението на язовир " Огоста ".

" Всъщност на ДКК бяха дадени няколко стотин милиона лв., които биха били предостатъчни за поправки на главните язовири. За страдание, сега нито ремонтите са направени, нито е задоволително ясно къде са средствата. От 2 години този въпрос стои и към момента няма решение. Много от проблемите, които обсъждахме днеска, можеше въобще да не съществуват, какъвто е казусът с преливника на язовир " Клисурица ", в случай че в това време ДКК си беше свършила работата.

При визитата си във Враца и Монтана министър председателят даде обещание също да има финансиране за фонда за бедствия и повреди: " Което финансиране да бъде по-голямо, да бъде употребявано по методика, по която всички да знаят по какъв начин се получават парите, какви са критериите, по които се отпускат. Този фонд да работи  регулярно, а освен, когато има някакво злополучие. Ако би трябвало всички превантивни ограничения да се вземат, приказваме за доста съществени средства, несъмнено сумата ще стигне до 1 милиард лв., които не могат да се провиснал от днеска за на следващия ден. Затова е извънредно значимо да има методика, да има цели и регулярно да се работи, почвайки от най-рисковите вложения ", сподели министър-председателят Николай Денков, който през днешния ден се включи в работата на спешните щабове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР