Разходите за отглеждане на деца са прекалено високи, а родителите

...
Разходите за отглеждане на деца са прекалено високи, а родителите
Коментари Харесай

Папа Франциск: Италия е изправена пред „демографска зима“

Разходите за развъждане на деца са прекомерно високи, а родителите се нуждаят от помощ от страната, с цел да се преодолее ниската раждаемост, която заплашва бъдещето на Италия, съобщи папа Франциск, съобщи Ройтерс.

Пред конференция, отдадена на слабата раждаемост, главата на Римокатолическата черква се базира на анкети, съгласно които казусът на младежите да имат деца е неналичието на финансови благоприятни условия . " Мечтите им за нов живот, семената на възраждането на страната, застават против демографска зима, която е студена и мрачна ", сподели той.

По думите на Франциск, с цел да има положително бъдеще, би трябвало да се поставят особени грижи за младите фамилии, " обзети от опасения, които рискуват да сковават техните житейски проекти ".

В тирада на същата демонстрация министър председателят Марио Драги сподели, че в Италия предходната година е имало 404 000 раждания, което е най-нисък резултат откогато се води сходна статистика и с 30 на 100 под предходната рекордно ниска раждаемост преди 12 години. По думите му през 2020 година умрелите в Италия са общо 746 хиляди, като част от тях са жертви на пандемията.

" Италия без деца е Италия, която не има вяра в себе си и не възнамерява своето бъдеще. Това е Италия, наказана на постепенно застаряване и изгубване ", акцентира Драги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР