Разходите за облачни инфраструктури продължават да нарастват (снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Бизнесът с облачна инфраструктура е като надбягване с два коня


Разходите за облачни инфраструктури не престават да нарастват (снимка: CC0 Public Domain)

Търсенето на облачни инфраструктурни услуги продължава да нараства. Данните за световния пазар от анализаторската компания Canalys разкриват 33% годишно нарастване на разноските в тази област – до 62,3 милиарда $ през второто тримесечие на 2022 година

Множество фактори подхранват растежа на разноските за облачна инфраструктура, в това число търсене на технологии за разбор на данни и машинно образование, както и планове за консолидация на центровете за данни. Наред с това от ден на ден предприятия желаят да мигрират своите работни процеси и приложения към обществения облак.

Облачните разноски в интервала април-юни са се нараснали с 6 милиарда $ спрямо първото тримесечие на 2022 година и с 15 милиарда $ по отношение на същото тримесечие на предходната година. Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure и Гугъл Cloud общо са виновни за 63% от всичките 62,3 милиарда $, изхарчени през второ тримесечие на 2022 година

AWS прави 31% от общите разноски за облачни инфраструктурни услуги, до момента в който Microsoft има дял от 24%, а Гугъл – 8%. По този мотив Canalys разяснява, че пазарът в действителност наподобява на надпреварване с два коня. „ Хипермащабната борба сред водача AWS и кандидата Microsoft Azure продължава да се ускорява, като Azure понижава разликата по отношение на своя противник “, споделят от Canalys.

„ Облакът остава сегментът с впечатляващо мощен силен напредък в технологиите. Докато опциите за огромни и дребни снабдители са в обилие, забавната борба остава навръх върха сред AWS и Microsoft, “ разяснява Алекс Смит, вицепрезидент на Canalys.

Според него, надпреварата за вложения в инфраструктура ще остане „ интензивно “ и ще „ изпита нервите на финансовите шефове на фирмите “ на фона на инфлацията и цялостната макроикономическа картина.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР