Разходите за ИТ услуги ще надхвърлят 1 трилион долара до

...
Коментари Харесай

DataArt привлече инвестиция от 75 млн. долара за ускорен растеж


Разходите за ИТ услуги ще надвишават 1 трилион $ до 2025 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Р азработчикът на програмен продукт DataArt разгласи, че ще получи инвестиция в размер на 75 милиона $ от страна на FTV Capital – ко мпания за вложения в дялов капитал с над две десетилетия опит в тази сфера.

DataArt ще употребява инвестицията, с цел да форсира своя напредък и да мащабира световния си потенциал. Компанията регистрира рекорден растеж на приходите за миналата година – с над 60% до 290 милиона $ – и разшири активността си в световен проект като разработчик на програмен продукт за основни промишлености.
още по темата
В отговор на войната в Украйна DataArt оказа помощ за преместването на над 1300 чиновници от района в офиси на други пазари и форсира наемането на експерти в 14 страни. От началото на 2022 година компанията е наела 870 нови чиновници в световен проект.

Като разследване от инвестицията, Ричард Лиу, сътрудник във FTV Capital, ще се причисли към борда на шефовете на DataArt.

„ Ще можем да се възползваме от сериозния промишлен опит на екипа на FTV и обширните връзки с фирмите със сини чипове посредством тяхната Global Partner Network, което ги прави в действителност неповторим сътрудник за напредък ”, разяснява договорката Евгений Голанд, основен изпълнителен шеф на DataArt.

Търсенето на високотехнологични артикули и услуги на международния пазар продължава да пораства. Очакванията са разноските за ИТ услуги да надвишават 1 трилион $ до 2025 година, само че в това време ИТ отделите в множеството компании са изправени пред неспособност да се оправят с сходен растеж и разчитат на външни консултанти и сътрудници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР