Разходите за енергия скачат с над 38 на сто Инфлацията

...
Разходите за енергия скачат с над 38 на сто Инфлацията
Коментари Харесай

Нов рекорд - инфлацията в еврозоната се ускори през август до 9,1%

Разходите за сила скачат с над 38 на 100
Инфлацията в Еврозоната продължава да се катери нагоре. По данни на Евростат през август тя доближава до 9,1 % на годишна база. Очакванията на огромна част от специалистите бяха, че тя ще остане в застой, само че на процедура не се получава. Цифрите на Европейстака статистическа организация са на път да осъществен най-мрачните прогнози, измежду които съществени покачвания на лихвените проценти на Европейската централна банка.  

Според данните с изключение на фактор за придвижването нагоре са разноските за сила и храните.

Цените на енергийните запаси се покачват с над 38 на 100. При храните повишаването към този момент даже надминава 10 на 100. При неенергийните промишлени артикули, които са в центъра на вниманието на ЕЦБ, се наблюдаваше скок на цените с 5%, %, а още по-тесният измерител, който изключва и цените на алкохола и тютюневите произведения, набъбна до 4,3% от 4,0%.





Тревожните данни на Евростат са причина за прогноза на още по-висок растеж на инфлацията в идващите месеци. Не ясно остава и плануваното покачване на лихвите на ЕЦБ, които се чака да бъдат оповестени през идната седмица. Възможно е цифрите да се разграничават доста от плануваните досега.

Високите цени на горивата принудиха няколко страни от Еврозоната, измежду които Германия и Гърция да подхващат ограничения за облекчение разноските на популацията. това от своя страна обаче ще се трансформира в причина за сериозен инфлационен растеж, като упованията за идващия месец е индикаторът да мине 10 на 100.

Перспективата за нарастване на лихвения % по депозитите, който сега е 0 също остава неразбираема. Основните числа, които се разясняват от фиансовите екепрти е те да бъдат вдигнати или с 75 или с 50 базисни пункта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР