Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите

...
Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите
Коментари Харесай

Ще има ли забавяне на пенсиите, ако пощите започнат стачка

Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите на хората не порастват с темпа, с който цените в магазините. Хранителните артикули не престават да се покачват, без значение че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е повишена с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всевъзможни върхове. Това разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той регистрира, че има напрежение в доста браншове у нас. „ Вече ¾ от работещите в „ Български пощи ” към 8000 души са се подписали за ефикасни протестни дейности. Те упорстват за 25% нарастване на заплатите и 40 лева нарастване на ваучерите, които се заплащат всеки месец. Ако няма резултат от водените договаряния, пощите ще спрат. Това значи, че и пенсиите може да не се изплатят в точния момент ”, предизвести Димитров.

Президентът на КНСБ уточни, че инфлацията в България е висока поради спекулата. „ Няма друго пояснение за какво цените на съществени артикули и услуги у нас са толкоз по-високи, в сравнение с в някои наши прилежащи страни ”, е мнението му пред Нова.

На въпрос за какво не усетихме понижаване на цените, макар обезщетенията, които се изплащат на бизнеса, той отговори: „ Защото регулаторите не работят. В една пазарна стопанска система, конкуренцията би трябвало да движи цените ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР