Разходите по преместване са нещо, което човек винаги трябва да

...
Разходите по преместване са нещо, което човек винаги трябва да
Коментари Харесай

Колко струва да прекараш един месец в най-скъпите градове в света и колко - в София

Разходите по пренасяне са нещо, което човек постоянно би трябвало да има поради, когато сменя града, в който живее, а още повече, когато е решил да замине в чужбина. Само визата за Нова Зеландия, да вземем за пример, коства над 2000 $, демонстрират данните на платформата Nestpick, която стравнява разноските за пренасяне в 80 града по света.

Дестинациите в листата са подредени съгласно това какви са неизбежните разходи през първия месец от идването там, включващи визата за един човек, наемът на едностаен апартамент, превоза, цените на храната, интернета и диалозите.

На база на тези калкулации Дубай се оказва градът, в който човек би трябвало да си приготви най-малко 4250 $ за първите 30 дни там. Столицата на едноименното емирство е преди всичко в класацията за 2018 година, като визата за там е най-големият разход с цена от 2125 $. Наемът на апартамент там коства приблизително 1340 $, а храната за един месец - към 530 $.

На второ място е Оукланд с общи разноски от 4002 $, следван от Сан Франциско с такива от 3768 $. Визата за Нова Зеландия излиза най-скъпо - над 2150 $, като времето за издаване е повече от година - 381 дни. За съпоставяне най-евтина е тя за Хонконг - под 25 $, като документите стават подготвени за по-малко от месец.

Най-скъп от всички 80 града пък е наемът в Сан Франциско - приблизително близо 2380 $. От друга страна най-изгоден е той в индийския град Бангалор - приблизително 160 $ на месец.

В топ 10 на най-скъпите градове за пренасяне влизат още Ню Йорк, Лондон, Сидни, Осло, Цюрих, Тел Авив и Амстердам. Във всички тях общите разноски за първия месец са над 2700 $.

Най-малки са разноските попреместване в Кайро - общо 656 $. В топ 3 са още Бангалор и Букурещ. София е на седмо място като най-евтина дестинация с общи разноски от 951 $.

На първо място по тежест в българската столица е наемът на едностайно жилище, който от Nestpick пресмятат на приблизително 355 $ месечно. Храната също излиза относително скъпо - 300 $. От друга страна интернетът е най-евтин - приблизително 11 $ на месец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР