Разходите на за болнични през 2020 година нарастват със 74

...
Разходите на за болнични през 2020 година нарастват със 74
Коментари Харесай

Разходите на НОИ за болнични през 2020 г. нарастват със 74 милиона лева

Разходите на за болнични през 2020 година нарастват със 74 милиона и 500 хиляди лв. по отношение на 2019 година и доближават 680 милиона и 700 хиляди лв., предава БНР.
Отчита се и че като брой изплатените дни понижават с 1 милион лв..
 Няма болничен от 14 дни единствено при антигенен тест, удостовери член на УС на Лекарския съюз Няма болничен от 14 дни единствено при антигенен тест, удостовери член на УС на Лекарския съюз
Общопрактикуващите лекари в България сме малко като Сизиф – бутаме един камък по баира, тъкмо се оправяме, идва идващ камък и б...
От разбора на публичното обезпечаване излиза наяве, че увеличените средства и изплатените болнични през предходната година се дължи на растежа в среднодневното обезщетение, а то е функционалност от увеличената минимална заплата и растежа на осигурителните приходи в страната.
В изискванията на пандемия се регистрира забележителен растеж от 200 % на болничните за гледане на член от фамилията и карантина като междинният размер на компенсацията е с 44 % по-високо по отношение на 2019 година.
По мярката 60/40 за опазване на заетостта от Национален осигурителен институт регистрират, че за една година, от 15 март 2020 до края на март тази година, изплатените средства са 1 милиард 806 хиляди лв.. Средният брой месеци, които са употребили работодателите по мярката, е 5,6.
Най-много работни места обаче са непокътнати в икономическа активност и преработваща индустрия. 42 % от всички в " Търговия ", " Хотелиерство и ресторантьорство " броят на подкрепените работодатели е по-голям, само че те са с по-малък брой наети служащи и чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР