Разходите на САЩ за военна помощ за Израел са достигнали

...
Разходите на САЩ за военна помощ за Израел са достигнали
Коментари Харесай

САЩ са изхарчили рекордните 17,9 милиарда долара за военна помощ за Израел

Разходите на Съединени американски щати за военна помощ за Израел са достигнали рекордните 17,9 милиарда $ , откогато преди една година " Хамас " нападна Израел, съгласно отчет на Университета " Браун ". В този интервал войната в Газа ескалира в спор в района на Близкия изток.

Още 4,86 милиарда $ са били ориентирани към усилване на американските военни интервенции в района. Тези интервенции включват и дейностите на американските военноморски сили, които имат за цел да лимитират ударите на йеменските хуси по търговски кораби, се показва в проучването. 

Докладът е направен преди Израел да открие втори фронт в края на септември, атакувайки подкрепяните от Иран бойци на " Хизбула " в Ливан. Уточнява се, че това са едни от първите калкулации на прогнозните разноски на Съединени американски щати за поддръжка на Израел в споровете в Газа и Ливан , както и за ограничение на подкрепяните от Иран въоръжени групировки в района.

Американската военна помощ за Израел включва военно финансиране, оръжейни покупко-продажби, консумативи за минимум 4,4 милиарда $ от американските военновременни ресурси , както и доставки на използвано съоръжение.

Авторите на отчета споделят, че посоченото число от 17,9 милиарда $ е единствено част от цялата сума за Израел , тъй като за разлика от военната помощ за Украйна, тази за Израел не е обществено документирана.

Освен това американската администрация е засилила и военното си наличие в района. Към 7 октомври 2023 година, когато " Хамас " атакува Израел, Съединени американски щати са имали 34 000 бойци в Близкия изток. През август тази година броят им е повишен на 50 000 бойци. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР