Разхлабването на мерките продължава и от днес отвориха изцяло заведенията

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ ще предложи кабинет, широка подкрепа за правителство на Слави Трифонов

Разхлабването на ограниченията продължава и от през днешния ден отвориха напълно заведенията за хранене и огромните нехранителни магазини. Условието е да има обезпечени 8 кв. метра на един клиент, а закритите елементи на заведенията за хранене да са запълнени на не повече от 50% от потенциала си. Присъствено е и образованието за всички възпитаници до 4 клас и на още няколко класове по-големи възпитаници.

Основните тематики из новинарския поток обаче не престават да са свързани с изборите. От мненията на другите политически сили към този момент излиза наяве, че възможен кабинет, излъчен от " ИТН " на Слави Трифонов, може да получи необятна поддръжка - на Българска социалистическа партия, " Демократична България " и даже на Движение за права и свободи. От партията на самия Трифонов обаче не престават да не разясняват тематиката.

От екоминистерството пък оповестиха, че няма заплаха от наводнения поради преливане на язовири в резултат на предстоящото размразяване на снеговалежи. Предприети са ограничения за следено изпускане, а тук-там постъпващият приток над оптималния размер се употребява за електропроизводство. НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯ ГЕРБ ще предложи собствен кабинет и ръководител на Народното събрание

В първата си конференция след изборите ГЕРБ, в отсъствието на Бойко Борисов, разгласи, че ще предложи кабинет като най-голяма политическа мощ. Той ще е композиция сред остарели и нови лица, с неразбираем министър председател. Но без действителен късмет да получи парламентарно болшинство и да бъде определен.

Ето и останалите значими следизборни линии от през днешния ден:

Първото съвещание на Народното събрание евентуално ще е в четвъртък. Утре би трябвало да излязат имената на новите депутати в " Държавен вестник " и по-късно президентът Румен Радев да свика Народното събрание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР