Разхлабване на мерките срещу разпространение на КОВИД-19 се обмисля в

...
Разхлабване на мерките срещу разпространение на КОВИД-19 се обмисля в
Коментари Харесай

Гърция обмисля разхлабване на мерките

Разхлабване на ограниченията против разпространяване на КОВИД-19 се обмисля в Гърция, оповестяват гръцките медии, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 669
Правителството и здравните специалисти възнамеряват смяна на ограниченията, което да разреши последователното възобновяване на естествения темп на живот за имунизираните жители, се показва в обява на в. " Етнос ". Според информацията ограничавания ще не престават да работят за неимунизираните жители. В момента съвсем осемдесет на 100 от популацията на страната е изцяло имунизирано, като държавното управление счита, че когато се позволи слагането на имунизацията Новавакс доста от хората, които са имали терзания досега, ще се имунизират.

Тази седмица ще има съвещание на експертната комисия на министерството на опазването на здравето, на което ще се разиска настояването на държавното управление за разхлабване на ограниченията. Обмисля се анулация на условието за носене на защитна маска за откритите пространства. Очаква се потреблението на маски в затворени пространства да остане в действие още известно време, макар че в някои страни от Европейски Съюз мярката към този момент е анулирана.

Ще се обмисля и увеличение на % на запълване на потенциала на спортните уреди - от 10 на 100, колкото е сега, до 50 на 100.

За неимунизираните ще се запазят някои от ограниченията до Великден, а по всяка възможност и по-късно.

Вероятно ще продължи инспекцията на сетрификатите за имунизация, с цел да не се разрешава на неимунизирани лица да влизат в затворени пространства.

За спад при смъртността и настанените в интензивните отделения пациенти оповестява в. " Елефтерос типос ". Според изданието намаляването на пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи, е осезаемо и за първи път от три месеца насам те са под петстотин.

Данните демонстрират, че през вчерашния ден са регистрирани 10 853 новозаразени с КОВИД-19, оповестява организация АНА-МПА. Смъртните случаи са били 72.

От началото на пандемията са доказани 2 174 093 случая на инфектирани с ковид, а смъртните случаи са 24 754, показва още организацията.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 669  Какво е ситуацията в лечебните заведения в София? Какво е ситуацията в лечебните заведения в София?  Проф. Александрова: У нас има три подварианта на Омикрон Проф. Александрова: У нас има три подварианта на Омикрон  В Черна гора потвърдиха В Черна гора потвърдиха " стелт " подварианта на Омикрон
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР