Разграничаваме се от криминални лица на нашия протест. Това каза

...
Разграничаваме се от криминални лица на нашия протест. Това каза
Коментари Харесай

Синдикат Огнеборец: Не сме канени при премиера, не знам за участие на кримални лица в протеста

Разграничаваме се от престъпни лица на нашия митинг. Това сподели на брифинг президентът на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец " Венцислав Станков, съобщи Българска национална телевизия.

" Организацията на митинга в събота е на " Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите ", подсилен от синдиката на гражданската администрация в Министерство на вътрешните работи ", добави той.

Информацията, че крими контингент ще взе участие в митингите, аз не мога да потвърдя, само че сътрудниците от структурите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да имат такава, посочи Станков. И добави, че митингът е напълно кротичък. " Не забравяйте, че ние сме виновни хора ", акцентира той.

От Синдиката упорстват да бъдат чути, тъй като имат избрани претенции: Да се усилят средствата по перо " Персонал ", тези по перо " Капиталови разноски " да бъдат увеличени с близо 100 млн. лева, както и да се възвърне общественият разговор.

Според Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите, разговорът съвсем не съществува.

Станков добави, че им е обещан отчет от работна група в Министерство на вътрешните работи, само че досега подобен не им е възложен.

" Реформите в Министерство на вътрешните работи се вършат на мрачно, това е един от главните проблеми.

Очаквам всеки миг да получим покана за диалог от премиера Кирил Петков ", сподели Станков.

По-рано беше оповестено, че министър председателят ще беседва със синдикалните организации, които готвят митингите по поставените от тях претенции.

Повод за брифинга му стана изявление на представителя на държавното управление Лена Бориславова, че в планувания митинг на пожарникарите тази събота има данни за присъединяване на лица от престъпния контингент.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР