Разградският окръжен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража" спрямо

...
Разградският окръжен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража" спрямо
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, разстрелял от упор съселянин

Разградският областен съд постанови непрекъсната мярка "задържане под стража " по отношение на обвинявания в убийството на 48-годишен мъж от исперихското село Лъвино, оповестиха от съда.

Извършителят на действието е притеглен като обвинен за това, че на 5 против 6 февруари с пневматична пушка съзнателно е умъртвил съселянина си. Защитата на 37-годишния обвинен е изтъкнал, че до убийството се е стигнало след насочен сигнален изстрел. Оръжието е записано по надлежния ред, а мотивът да го купи и сложи охранителните камери е преживелица от преди време, когато в дома му са влезнали лица, които са му нанесли побой и са го заплашили с нож.

В злощастната нощ, чувайки крясъци и обидни думи, е възприел хората до оградната мрежа като пристигнали да атакуван още веднъж него и фамилията му. Затова е възпроизвел сигнален изстрел във въздуха, само че потърпевшият вместо да се отдръпна е влезнал в двора на къщата, е обяснил юристът му и е подчертал, че действието е осъществено при изискванията на неизбежна защита. Той е изискал от съда налагането на по-леката мярка - "домашен арест ".

Обвиняемият е с чисто правосъдно минало, не работи, няма приходи, не е женен. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него - от 10 до 20 години "лишаване от независимост ", правосъдният състав е счел за действителна заплахата лицето да се укрие или да извърши закононарушение и му е определил най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР