Разград, Смолян и Търговище са общините с най-малък абсолютен брой

...
Разград, Смолян и Търговище са общините с най-малък абсолютен брой
Коментари Харесай

Изтича срокът за смяна на личния лекар

Разград, Смолян и Търговище са общините с минимален безспорен брой персонални лекари измежду регионалните центрове у нас, демонстрира информация на интернет страницата на Здравната каса.

Днес изтича срокът, в който можете да промените общопрактикуващия си доктор през тази година.

В община Разград персоналните лекари са 23-ма, а в община Търговище  - 25-ма. Разделени на броя население в тези общини, на доктор се падат по 1900-2000 пациенти. В София единствено лечебните заведения, в които работят персонални лекари, са близо 600, като част от тях са с по-няколко медици. Тук човек може сполучливо да смени своя доктор, споделя доктор Станислава Крайселска, която има новозаписани пациенти и през юни, и през декември, предава БНР.

" Разнородна е практиката. Имам пациенти от новородени до 97-годишен ".

" Плевен е отличник по брой на общопрактикуващите лекари по отношение на популацията, само че за останалите градове е огромна покруса - безусловно оголени региони и практики ".

Следващата опция да промените персоналния си доктор е през юни следващата година. Ако измененията сегашния си адрес или в случай че вашият доктор приключи контракта си със Здравната каса, в това число при гибел, можете да изберете различен доктор през цялата година, като занесете здравната си брошура и попълните формуляр, наличен и на уеб страницата на Касата. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР