Разговорите за влизането на Украйна в НАТО дразнят американските елити,

...
Разговорите за влизането на Украйна в НАТО дразнят американските елити,
Коментари Харесай

Украински депутат: Блинкен забрани на европейските лидери да говорят с Киев за влизане в НАТО

Разговорите за влизането на Украйна в НАТО нервират американските елити, написа украинското издание " Страна ", като цитира изказване на депутата от Върховната Рада Олексий Гончаренко в обществените мрежи.

Според него държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Билнкен е призовал европейските водачи да престанат да разискват тази тематика с Киев.

" Никакво НАТО няма да има. Темата за НАТО нервира елитите в Съединени американски щати и те дадоха явен сигнал, че Украйна не може да стане член на алианса незабавно след края на спора. Ще има някакви придвижвания вътре в алианса, ние ще получим някои облаги. Но няма да станем член на НАТО през 2024 година, това е повече от несъмнено ", декларира Гончаренко, като се базира на източници от Вашингтон.

Според депутата, в офиса на президента Володимир Зеленски са се примирили с това състояние и в този момент главната тактика на украинските управляващи е влизането в Европейски Съюз.

Изданието напомня, че неотдавна Гончаренко предложи вместо влизане в НАТО Украйна да поеме задължението да води война на страната на Съединени американски щати при какъвто и да е спор, както и да окаже военна помощ на Тайван, в случай че Китай го нападне – в подмяна на гаранции за сигурност и вложения от страна на Америка.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР