Разговорите за съставяне на правителство трябва да се водят открито

...
Разговорите за съставяне на правителство трябва да се водят открито
Коментари Харесай

Стефан Янев: Без реформа в съдебната система, рискуваме да не получим нито лев по Плана за възстановяване

Разговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да се водят намерено в Народното събрание. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Хубаво е да има разговор по всички тематики и по опция тематиките да са ясни като поръчки и позиции. Трябва да водим логичен диалог, добави той.

България се нуждае от държавно управление, тъй като се намираме в един необикновен интервал. Въпросът е дали желаеме да развием страната си, или да я превърнем в територия. Трябва да дадем опция на страната да се вземат решение рецесиите. Кризите изискват водачество и политическа отговорност. Моята концепция е за сформиране на структура на 160+ гласа. Това са евентуалните гласове, които могат да трансформират текстове от Конституцията. Кои са тези партии, ще се види по време на диалозите. С тези партии би трябвало да преминем през зимата, а по-късно, в случай че няма единодушие, да се отиде на избори, съобщи Янев, представен от novini.bg.

На който президентът връчи третия мандат, ще има отговорността да инициира диалози за сформиране на държавно управление. Без промяна в правосъдната система, рискуваме да не получим нито лев по Плана за възобновяване и резистентност. Трябва да действаме по този начин, че да сме равнопоставени в Европейския съюз, а не да се държим като комплицирано дете, акцентира водачът на " Български напредък ".
Дойде моментът да се беседва, да се търси разговор с всички партии в Народното събрание, тъй като българският народ е решил да ги изпрати там. Ако разговорът е градивен, можем да намерим допирни точки с всяка една от тях, уточни Стефан Янев. Той сподели още, че би подкрепил изпращането на оръжие за Украйна при избрани условия.

Ако българското въоръжение бъде заменeно допустимо най-бързо с оръжие по стандартите на НАТО, за какво не. Но досега не съм чул такива диалози. Ако има междудържавно съглашение, няма проблем, съобщи Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР