Разговорите за компромиса около Brexit между британския премиер Тереза Мей

...
Разговорите за компромиса около Brexit между британския премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

Пропадна последният опит на Мей да спаси сделката за Brexit

Разговорите за компромиса към Brexit сред английския министър председател Тереза Мей и опозиционния водач Джереми Корбин пропаднаха в петък, след шест седмици на безплодни договаряния, съобщи БГНЕС.

В писмо до Мей, Корбин написа, че диалозите са отишли „ допустимо най-далеч ” и той не е уверен в сигурността на държавното управление. Според него всяка сделка, която вероятно може да се реализира, може и да бъде прекъсната поради ерозията на доверието към министър-председателя.

Лидерът на лейбъристите споделя още, че диалозите са били „ детайлни ” и „ градивни ”, само че имало области, в които несе стигнало до консенсус и двамата политици не съумели да затворят  " голямата политическа бездна " между тях. Корбин добавя, че нерядко предложенията на договарящия екип на Мей били публично оспорвани от членове на кабинета.

От " Даунинг стрийт " 10 към момента не са коментирали писмото на Корбин.

Вчера вечерта английският министър председател заяви, че ще сформира график за избиране на неин наследник. Графикът с всички процедури ще бъде разгласен след четвъртия избор за договорката на Мей в Народното събрание при започване на юни. По-рано тя даде обещание, че в случай че договорката още веднъж бъде отхвърлена, ще се отдръпна от поста си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР