Разговорите за обмен на военнопленници между Москва и Киев ще бъдат

...
Разговорите за обмен на военнопленници между Москва и Киев ще бъдат
Коментари Харесай

Външното министерство на Русия: Преговори за размяна на военнопленници с Киев - само след съдебен процес -

Разговорите за обмен на военнопленници сред Москва и Киев ще бъдат вероятни едвам след провеждането на развой против предалите се украински бойци. Това съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко, представен от ТАСС.

Руденко разяснява по този начин думите на генералния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова за вероятната замяна на съветския военнослужещ Вадим Шишимарин, който получи на първа инстанция присъда „ пожизнен затвор “ за убийството на граждански жител на Украйна.

" Ще разгледаме всичко, едва откакто предалите се в плен бъдат наказани по съответния метод, бъдат произнесени присъди, тогава биха могли да бъдат подхванати други стъпки. До тогава всевъзможни диалози за замяна са преждевременни. “ – разяснява Руденко.

Въпросът за размяната на пленници сред Русия и Украйна стартира интензивно да се разисква, откакто предходната седмица се предадоха украински военнослужещи, които повече от два месеца удържаха защитата на цех „ Азовстал “ в Мариупол.

Миналата седмица президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че украинските управляващи са се договорили с интернационалните организации за гаранции за евакуацията на украинските военни от Мариупол и изясни, че те ще бъдат разменени в бъдеще. Руската страна обаче не загатва нищо за замяна. Прокремълските журналисти приканват управляващите да провеждат развой против тях. Ръководителят на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин изиска азовци и останалите бойци от Азовстал да бъдат съдени от интернационален арбитражен съд.

Руската страна замисля величествен развой против „ Азов “, посредством марионетното си представители в т. н. Донецка национална република. За случая щели да бъдат поканени интернационалните представители и Донецк към този момент работел по устава за един подобен предстоящ углавен развой. Пушилин счита, че за място на осъществяване на правосъдния развой може да бъде определен Мариупол.

От думите на главата на т. н. ДНР става въпрос за правосъден развой отвън реда на съществуващото все още наказателно законодателство в Русия. „ Уставът на трибунала се създава сега от профилните ведомства, в т. ч. от Генералната прокуратура на ДНР, като оказват помощ сходни и профилни вемоства на Руската федерация “, съобщи Денис Пушилин в предаването „ Соловьов LIVE “. Според него към този момент било получено предварителното единодушие на някои страни за присъединяване в интернационалния арбитражен съд. „ Кои са тези страни, ще разберете по-късно. “ – добави Пушилин.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР