Разговорите с руската страна за природен газ по никакъв начин

...
Разговорите с руската страна за природен газ по никакъв начин
Коментари Харесай

Разговори с Газпром не било завой към Газпром

Разговорите с съветската страна за природен газ по никакъв метод не бих нарекъл завой към " Газпром ", сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред публицисти преди откриването на Годишната среща на съветниците по икономическите и търговски въпроси, заяви Българска телеграфна агенция.

Той беше запитан по кое време стартират диалозите с съветската компания.

Стоянов сподели, че би трябвало да държим всички варианти за доставка на природен газ отворени и че за нас не е добре да държим някоя затворена.

" Диверсификация не значи да затворим някои варианти и да гоним други. Диверсификация значи всички варианти да са отворени и да доставяме по всички вероятни направления ", сподели министър Стоянов.

На въпрос какъв брой тежки ще са договарянията с " Газпром ", той сподели, че е сигурен в компетенцията на министъра на енергетиката.

" Без работещ парламент няма варианти за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на природния газ. Продължават обезщетенията за бизнеса за скъпия ток. Подготвяме промени на закони и когато има парламент, те незабавно ще бъдат изпратени в Народното събрание. Сега компаниите, работещи на ток, са по-конкурентни от тези, работещи на природен газ. Малката част от консуматорите на природен газ, и то дребни компании, могат да минат на различно гориво, само че огромните не могат. Затова работим да има газ и да е на по-добра цена ", уточни министърът на стопанската система.

Когато има ново Народно заседание, всичко е допустимо, сподели министър Никола Стоянов по отношение на смяна на позицията на България за експорт на оръжие за Украйна. Съобразяваме се с признатото от народните представители. Сега имаме заложена рамка и я съблюдаваме. Ако разпоредбите бъдат изменени, ще се съобразим с тях, добави той.

Министърът отхвърли да разяснява позиция на предходния стопански министър Корнелия Нинова за офанзива от негова страна против нея.

" В момента аз съм министър и аз вземам решение какво да става ", сподели той.

Запитан дали е правилно изказванието на някогашния шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов, че частни компании изпреварват страната при износа на оръжие и муниции, министърът сподели, че в случай че това е по този начин, е " голям проблем ".

" Винаги приоритет е работата на " ВМЗ ", с " Кинтекс " постоянно доста сме си помагали - през декември предходната година, да вземем за пример, когато колкото да събрахме пари за заплати на служащите ", сподели Никола Стоянов.

Новото управление още не е поело работата, само че това ще е едно от първите неща, които ще проверим, добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР