Разговорите с България по отворени политически въпроси продължават, каза външният

...
Разговорите с България по отворени политически въпроси продължават, каза външният
Коментари Харесай

Османи: Разговорите с България продължават

Разговорите с България по отворени политически въпроси не престават, сподели външният министър на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи, който на конференция разгласи идното посещаване на българския външен министър Теодора Генчовска на 23 и 24 март в Скопие, написа скопският вестник " Нова Македония ".

Той осведоми, че на Дипломатическия конгрес в Анталия е имал среща с българския министър-председател Кирил Петков, с който са разискали развиването на Украйна, уговорките на двете страни по отношение на войната там, само че по-голямата част от срещата е била ориентирана към политическите диалози и отворените въпроси сред двете страни.

Според него по време на този диалог събеседниците са стигнали до извода, че " явно въпросът за европейското разширение се трансформира в сериозен проблем за сигурността за района и Европейски Съюз и всяка държава-членка носи отговорност за сигурността на района и сигурност на целия континент. "

Според Османи в този момент става въпрос освен за доверието в Европейски Съюз, а за сигурността на района.

Той акцентира, че към момента има разлики, само че двете страни се пробват да доближат до възгледи, които може да са взаимно допустими.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР