Разговорите по ротацията ще започнат днес. Смятам, че най-правилно е

...
Разговорите по ротацията ще започнат днес. Смятам, че най-правилно е
Коментари Харесай

Денков: Разговорите по ротацията започват днес. Имена на министри за смяна, няма да чуете от мен

Разговорите по ротацията ще стартират през днешния ден. Смятам, че най-правилно е да се сменят министри единствено там, където има по-сериозна нужда. Това съобщи Николай Денков пред публицисти след първия блиц надзор за новия политически сезон, заяви Българска национална телевизия.

 

По думите му дружно с Мария Габриел би трябвало да реализират консенсус по въпроса с ротацията и тогава да се подхващат дейности.

 

" Следващите дни от мен не очаквайте да чуете имена на министри, които да се сменят, когато имаме ясното и опция за поддръжка от политическите сили, тогава ще уточним ", сподели министър председателят.

 

Не можем да си позволим през тези 2 месеца да си приказваме за ротация и да не работим съществено по програмата, изясни той. 

 

" Не може неточност на служител - неизпращане на предложения до няколко индивида, да бъде съображение за промяна на министър, който извършва толкоз значими за страната функнции ", сподели Денков по отношение на министъра на защитата Тодор Тагавев. 

 

За ротационното държавно управление Денков няма срещу да е с мандат на ГЕРБ. Ако моята ПГ има съображения, ще ги чуя и евентуално те ще са по-важни от моите, добави Денков.

 

Той разяснява и предлагането на ГЕРБ Асен Василев да бъде втори вицепремиер.

 

" Идеята Асен Василев да е втори вицепремиер пристигна от ГЕРБ. Аз съм казвал, че това е вероятен вид. Но аз не желая да се започват диалозите с смяна на първичния вид, тъй като това може да извади диалозите от строй ", посочи той.

 

На въпрос дали Денков ще взе участие в диалозите за разпределението на регулаторите, той посочи, че като вицепремиер няма. Но ще е там " като като един от хората, които са в лидерския епик на ПП-ДБ, като човек, който има взор върху активността на регулаторите ", решенията обаче са на Народното събрание.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР