Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви

...
Разговорите не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви
Коментари Харесай

Мария Габриел призова ПП-ДБ да преосмислят модела и състава на кабинета

" Разговорите не са в ледена ера, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, правилата и доверието. За да не стигнем до ледена ера, която с изключение на нас ще замрази тотално страната, приканвам ПП-ДБ за преосмисляне на всичко това, което изброих ".

Това съобщи на къс брифинг в Народното събрание Мария Габриел, която беше препоръчана за министър председател на ГЕРБ-СДС.

" Нека бъдем ясни: разочарованието в обществото е голямо, недоверието в сътрудниците ни е голямо, страхът в администрацията ни е поразителен.

От тази рецесия се излиза единствено с изпитание за доверие от страна на всички участници в публично политическия живот и цел.

И в случай че същинската цел е да стабилизираме страната и да се погрижим за хората, то всеки би трябвало да направи крачка обратно и да предложим работещо решение, което да носи непоклатимост.

Мандатоносителят е на ход да търси и да откри поддръжка ", добави Мария Габриел, представена от БНР.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев уточни, че " с изключение на съмнение сред партиите, липса на посока, липса на бюджет, липса на цел имаме и нов феномен – война сред институциите, фактическа, последните седмици ".

" Моля, това, което ще кажа, да не бъде одобрявано като ултиматум. Приемете го, в случай че желаете, като другарски съвет. Уважаеми сътрудници, сменете метода, по този начин няма по какъв начин да стане. Ако желаете, вземете образец от нас, ние направихме всички вероятни и всички невъзможни взаимни отстъпки ", добави Дончев, представен от БНР.

" Направете компромис, не може с 15% народни представители да получиш цялата власт, имам поради броя на народните представители от Политическа партия. Не може, не е почтено, не е европейско, не е демократично.

Като виновни за съставянето на държавно управление сега предложете различен формат, говорете с нас, говорете с другите партии, България би трябвало да има работещо държавно управление ", сподели още Дончев.

На 27 май Мария Габриел заяви, че ГЕРБ-СДС замразява договарянията за държавно управление.

„ Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина, разлюляване устоите на държавността и неспазване на фундаментални правила на републиката “, акцентира тя. ГЕРБ е възмутена от визията за ръководство на " Продължаваме промяната ", добави Габриел.

Тя е уведомила за решението си Николай Денков, другият номиниран за ротационен министър-председател от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Припомняме,  че през вчерашния ден (29 май) президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ акад. Николай Денков.

„ Като президент и висш главнокомандващ съм директно зает с националната сигурност и предназначен да защищавам Българската страна.

Тук желая да заявя, че тъкмо поради това, е нецелесъобразно от моя страна да ви връча мандат и да поверя съдбините на България на водачите на вашата партия, след изтеклите записи и последвалите обществени признания поради торпилирането на българския суверенитет “, съобщи президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

От своя страна учен Николай Денков съобщи, че всички са безапелационни, че България има потребност от постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората и да придвижи уверено напред европейския път на страната.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР