Разговорите на Кулеба с Ван И са в контекста на

...
Разговорите на Кулеба с Ван И са в контекста на
Коментари Харесай

Външните министри на Украйна и Китай обсъдиха възможностите за ми...

Разговорите на Кулеба с Ван И са в подтекста на дългогодишните старания на Киев за подсилване на взаимоотношенията с Пекин, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

В изказване, публикувано през днешния ден от китайското външно министерство, Ван разяснява, че Пекин работи интензивно за стимулиране на мирните договаряния с Украйна и настоя за рестартиране на договарянията допустимо най-бързо.

 

" Срещнах се с китайския си сътрудник Ван И, с цел да обсъдим двустранните връзки, търговията и нуждата от възобновяване на справедливия и дълготраен мир в Украйна ", написа от своя страна Кулеба в обществената платформа " Х " по отношение на диалозите в границите на завършващата през днешния ден Мюнхенска конференция по сигурността.

Украинските военни в това време осведомиха, че са свалили през миналата нощ изтребител бомбардировач Су-34, крилата ракета Х-59 и дванадесет щурмови дрона, изпратени от Русия.

 

" Искам да благодаря на подразделенията на Военновъздушни сили за тяхната сполучлива бойна активност ", уточни тази заран командващият военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук.

 

" Желая прекрасен ден на всички! ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР