Разговорите между Белград и Прищина ще бъдат подновени на ниво

...
Разговорите между Белград и Прищина ще бъдат подновени на ниво
Коментари Харесай

Подновяват диалога между Белград и Прищина на 13 май

Разговорите сред Белград и Прищина ще бъдат възобновени на равнище основни договарящи на двете страни на 13 май, заяви нощес специфичният делегат на Европейския съюз за разговора сред Сърбия и Косово Мирослав Лайчак, представен от сръбската държавна телевизия РТС.

Снощи в Берлин Лайчак участва на неофициална вечеря дружно със сръбския президент Александър Вучич и косовския министър председател Албин Курти

" Приветствам опцията да беседваме по време на неофициалната вечеря за разговора с премиера Курти и президента Вучич в Берлин. Благодаря на немското държавно управление за семейството. Ще продължим полемиката на равнище основни договарящи на 13 май ", написа в Туитър Лайчак.

Преди неофициалната вечеря немският канцлер Олаф Шолц се среща с Курти и Вучич.

Благодаря на немските домакини за организирането на разговора сред Белград и Прищина, написа в Туитър и сръбският президент Александър Вучич.

Косово беше сръбска област, преди да разгласи самостоятелност през 2008 година Това стана след война през 1998-99 година сред сръбските войски и етническите албански сепаратисти, която приключи след въздушна акция на НАТО против сръбските сили. Белград не признава независимостта на Косово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР