Разговорите, които ще проведем с ИТН са резултат от това,

...
Разговорите, които ще проведем с ИТН са резултат от това,
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: На моменти съм оптимист, на моменти песимист за формирането на кабинет

Разговорите, които ще проведем с Има Такъв Народ са резултат от това, че вчела Народно събрание на Българска социалистическа партия поддържа общите договорености досега. В декларацията на Има Такъв Народ липсват няколко пункта, които са значими за нас.

Те са в областта на междинното обучение. Там проблемите са доста съществени. През розови очила се говореха до момента проблемите. Нямаме разнобой по проблемите на правораздаването. Имаме 90 % съвпадане с Има Такъв Народ.

Направи ни положително усещане преговорния екип на Има Такъв Народ в областта на образованието. От трибуната на Народно събрание това не си проличава. Т-н Пламен Николов сподели, че наслагват договореностите на 4 политически сили. Ще уточним някои неща. Експертите от Има Такъв Народ не са депутати, сътрудници са. Някои от тях да настоящи учители.

Ако на следващия ден уточним тези неща, това значи, че ние ще отчетем пред Народно събрание какво сме постигнали. Има Такъв Народ не оферират съдружно държавно управление. Народно събрание утвърждава до момента диалозите с Има Такъв Народ. Утре диалозите ще продължат и решението ще бъде взето на автограф дали ще подкрепим проектокабинета.

В решението на Народно събрание не попада документално съглашение. Ще беседваме още веднъж и е хубаво да има такова. Не мога да кажа дали ще има документално съглашение. Ще поставим старания. Не настояваме.

Не съм стопански специалист. Позицията на Българска социалистическа партия е, че би трябвало да има шоково повдигане на приходите, преди да въведем еврото. Свидетел съм в първо лице какво направи Българска социалистическа партия по време на 44-то Народно събрание. Нека да помислим от различен ъгъл-вижте в каква обстановка е страната. Ако Има Такъв Народ не образува държавно управление, значи,че страната отива към втори предварителни избори. Навлизаме в четвърта коронакриза. Виждате какво се случва с бюджета, няма пари за лекари на първа линия. Това не може да продължава при неактуализиран бюджет. Увеличава се цената на газта. Предстои, чува се, нарастване на цената на водата. Българска социалистическа партия преди да е партия, е българска. В дейностите си на първо време ползите на страната. А те са да има постоянно държавно управление.

Действията на служебния кабинет се утвърждават от болшинството български жители. За дребното време то реализира доста въпроси, други ги задвижи. Показа,че когато има благосклонност, нещата могат да се свършат. Ако третия мандат е за нашата група, това ще е една група с 36 С. Затова не можем да представим чисто партиен кабинет. Логично е служебното държавно управление да получи по-солидна поддръжка в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР