Разговори за живописта, претворени върху платна. Това е мотото на

...
Разговори за живописта, претворени върху платна. Това е мотото на
Коментари Харесай

Картини „шепнат” разговори за живописта в Градската художествена галерия в Благоевград

 04-2  03-1  02-2  01-2
Разговори за живописта, претворени върху платна. Това е мотото на следващата арт демонстрация, която община Благоевград и Национална изложба “Музей за модерно изкуство-Самси, Арсенал” подаряват на ценителите на актуалното изкуство.

В петък вечерта, с музикален пърформанс, в Градската художествена изложба бе открита галерия на именитите създатели Аделина Попнеделева, Боряна Росса, Rassim®, Людмил Лазаров, Сашо Стоицов, Станислав Памукчиев. Куратор на експозицията е Надежда Джакова.

“За нас е част да поставим началото на обичайния Пролетен фестивал на актуалното изкуство с такава галерия. Истината е, че преди пет години изобщо не сме си мечтаели да представим произведения на създатели от такова равнище. Днес Благоевград има опция да посреща сходни експозиции. Извървяхме дълъг път, с цел да превърнем това място в същинска художествена изложба, в място за изкуство, в място за преоткриване и шерване на хрумвания и ентусиазъм. Вървим с уверени стъпки в това да превърнем Благоевград в център на актуалното изкуство”, съобщи в приветственото си слово заместник-кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова.

Ценителите на актуалното изкуство могат да видят нетрадиционните и смели тълкования на създателите върху платна.

Боряна Росса показва серия от три платна, обединени в заглавието “Обогатен реализъм”. Запомнящи произведения показва и художникът Rassim®, който съхранява своите хрумвания за бъдещето, като претворява видеокадри върху платна с маслени бои.

В творбите от цикъла “Утаено време” художникът Станислав Памукчиев опитва сред картината и обекта, сред обекта и инсталацията. В своите работи той употребява материали като пепел, въглен, пръст, сено, метал, смола и по този метод разкрива първичната мощ на своето “Утаено време”.

Аделина Попнеделева пък съчетава сполучливо акрилни бои върху платно и бродерия в творбата си “Малката русалка”.

Картините ще бъдат изложени в Градската художествена изложба до 20 май 2018 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР