Разговори, състояли се по инициатива на Катар, САЩ и Египет,

...
Разговори, състояли се по инициатива на Катар, САЩ и Египет,
Коментари Харесай

Израел съобщи за разговори за освобождаване на заложници

Р азговори, състояли се по самодейност на Катар, Съединени американски щати и Египет, за освобождението на заложниците, държани от " Хамас ", се състояха в неделя (28.01.2024 г.) и минаха градивно, само че към момента има съществени разминавания , съобщи израелската премиерска канцелария, представена от Ройтерс.

" Все още има съществени разминавания, които страните ще продължат да разискват тази седмица при спомагателни взаимни срещи ", се споделя в изказване на канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

В изказването се разяснява, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и ръководителят на израелската разследваща работа Мосад Давид Барнеа са се срещнали с катарския министър председател и външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и с ръководителя на египетското разузнаване Абас Камел.

Премиерската канцелария оповестява, че диалозите са били извършени в Европа, само че не прецизира къде.

The PM Office said that the peace talks held for a ceasefire and the release of all its hostages from Hamas custody were constructive.

The office of Prime Minister in a statement on Sunday night confirmed that a four way meeting involving,,…
— IANS (@ians_india)
Правителството на американския президент Джо Байдън се пробва да способства за освобождението на над стоте души, които не престават да са държани като заложници от " Хамас ", откакто бяха отвлечени при невижданата офанзива на ислямисткото придвижване против еврейската страна на 7 октомври предходната година.

При офанзивата на " Хамас " бяха убити към 1200 души и 253 бяха отвлечени, по данни на израелските управляващи. Заложниците бяха отведени в линията Газа, където е основано придвижването " Хамас ".

Част от заложниците бяха освободени по силата на сделки, които включваха освобождението на палестинци от израелски затвори.

Ръководителите на разследващите служби на Съединени американски щати и Израел и преди са се срещали с катарски и египетски представители, което способства за постигането на малко прекъсване на огъня в Газа през ноември и за освобождението на над 100 заложници, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР