Разговори предстоят, разговори предстоят всеки ден. Имаме заседание на органите

...
Разговори предстоят, разговори предстоят всеки ден. Имаме заседание на органите
Коментари Харесай

Владислав Панев: Ако коалиционното споразумение бъде изпълнено, до 2 г. България ще е съвсем различна държава

Разговори предстоят, диалози предстоят всеки ден. Имаме съвещание на органите на процедура всеки ден. Това е естествен развой за да имаме държавно управление надалеч преди Коледа, в случай че е допустимо, още тази седмица. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на "Демократична България " Владислав Панев в отговор на въпрос дали днешните договаряния за сформиране на държавно управление ще са последните преди подписването на съдружното съглашение, съобщи кореспондент на.

Попитан дали съдружното съглашение ще бъде подписано дружно или поотделно от "Продължаваме смяната ", Българска социалистическа партия, "Има подобен народ " и "Демократична България " Панев уточни: "Вероятно е да бъде поотделно, само че текстовете по този начин или другояче са едни и същи. Амбициите са ми то да бъде подписано оптимално скоро, по опция на следващия ден. Дали ще стане, зависи от националните препоръки. Доколкото знам, Българска социалистическа партия още не са свикали техен подобен. Коалиционното съглашение към този момент е изчистено, заседавахме цяла седмица по работни групи и в случай че тези точки, които сме записали в съглашението, бъдат изпълнени, след 1-2 години България ще е напълно друга страна. Няма да могат да се създадат доста радикални промени по простата причина, че обединенията в парламентарното болшинство са доста разнообразни и взаимно тушират някои от концепциите си, само че ще създадем нужното България да бъде по-добро място – и за живеене, и за бизнес ".

По мотив чуването на служебния министър на културата прод. Велислав Минеков за акцията във в. "Труд ", зам.-председателят на ПГ на "Демократична България " сподели: Много по-голям е казусът със свободата на българските медии. 112-то място не е инцидентно. Това потегли още 2008 година, по време на икономическата рецесия, когато първо, поради рецесията размерите от частни рекламодатели спаднаха, по-късно обществените мрежи, където се насочиха огромна част от рекламните потоци. И на трето място – след влизането ни в Европейския съюз по европрограми започнаха да влизат доста пари, в това число и за медийно обслужване. По този метод в действителност страната си купува медии, което е огромният проблем. Голяма част от медиите без значение че са частни, на процедура са държавни. Следващото държавно управление не би трябвало да бъде толкоз лакомо, би трябвало да може да се удържа единствено и да не злоупотребява с властта, която има. Защото властта на европарите и на еврофондовете във връзка с медиите е голяма. За мен това е един от най-сериозните проблеми в България ".

Според мен медиите имат потребност от доста повече независимост, от доста по-малко държавна интервенция във всяко едно отношение. Към това би трябвало да се стремим и да работим тук като народни представители и хората, които ще бъдат определени в изпълнителната власт - самите те да могат да се въздържат да въздействат върху медиите посредством финансовите механизми, с кито неизбежно разполагат като представители на държавната власт, сподели още Владислав Панев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР