Разговори, а не преговори. Под тази формулировка на Има такъв

...
Коментари Харесай

Преговорите за властта: необлагаем минимум, съдебна реформа и противоречие за пенсиите

Разговори, а не договаряния. Под тази дефиниция на " ИТН " минават срещите на експертно равнище сред партията на Слави Трифонов и останалите политически сили - " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия, на чиято поддръжка от групировката ще разчитат за поддръжка на възможното държавно управление.

Разговорите започнаха при започване на седмицата като се водят от страна на " ИТН " поотделно с всяка от трите обединения в централата на партията. Макар че са положително начало поради обстоятелството, че в началото от партията на Слави въобще не предвиждаха договаряния с евентуалните си сътрудници в Народното събрание те не минават без напрежение.

Срещите се водят депутати от " ИТН ", които излагат целите си и изслушват сътрудниците си от останалите обединения, само че, съгласно участници в тях, нямат пълномощията да поемат явен ангажимент кое от предложенията ще бъде признато. Освен това останалите три политически сили на процедура договарят " на мрачно ", тъй като нямат визия по какъв начин ще наподобява структурата на новото държавно управление и кои министри ще извършват тези цели.

По тези аргументи от " Демократична България " желаеха в сряда договарянията с " ИТН " да завършат с подписването на документ, в който да бъдат поети явен задължения и всичко контрактувано да бъде записано в него. Поискаха и да знаят лицата, които ще бъдат препоръчани в възможното бъдещо държавно управление. До сряда вечерта Има Такъв Народ не са дали отговор на техните претенции.

Все отново от извършените до момента двустранни срещи се обрисуваха някои тематики, по които има единодушие, както и въпросите, които са дискусионни и към този момент няма пресечни точки.
Един лев дотация против мажоритарен избор
Стана ясно, че от " ИТН " водят диалозите за поддръжка на управническата стратегия на бъдещия си кабинет по предизборната стратегия на партията, а не по целите на оповестеното и по-късно оттеглено от Слави Трифонов държавно управление, в което за министър председател беше номиниран Николай Василев. Това автоматизирано изключва от диалозите декларираните от Трифонов противоречиви цели като приватизацията ББР и отдаването на автомагистралите на концесия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР