Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията

...
Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Ще направим всичко възможно за успешна ротация

Разговорът за това кой да бъде външен министър след ротацията би трябвало да се води с причини. Считам, че не би трябвало да се ескалира през медиите.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " и някогашен министър на правораздаването Надежда Йорданова, откакто по-рано през днешния ден и " Продължаваме промяната - Демократична България ", и ГЕРБ, посредством своите водачи, направиха безапелационната поръчка - желаят новият министър на външните работи да е от тяхната партия.

И ние от " Продължаваме промяната - Демократична България ", и сътрудниците ни от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, които поддържаме кабинета, си вършим изводите от другите неудачи и ще подходим градивно и градивно. Вярвам, че ще създадем всичко допустимо за сполучливо и безпрепятствено прекосяване през ротацията, тъй като изискуем на хората отговорно ръководство, а не предварителни избори, съобщи Йорданова.

В коментар на това, че съгласно програмата за ръководство на " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили след ротацията Николай Денков би трябвало да е министър на образованието, тя уточни: " В живия живот събитията се трансформират. Нормално е след избран интервал от време политиците да правят оценка още веднъж избрани условия. Въпросът за състава на Министерски съвет е сложен. Не може да се разяснява единствено един министър, би трябвало да се подходи сложно. Убедена съм, че този въпрос ще откри решение ".

През идващите дни би трябвало да се види до каква степен сме стигнали с управническата стратегия и всеки в бранша си да приготви работата за идващите девет месеца, добави зам.-председателят на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Попитана дали към този момент е сглобката е тристранна, с присъединяване и на Движение за права и свободи, Надежда Йорданова сподели, че държавното управление се поддържа от " Продължаваме промяната-Демократична България " и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

Няма смяна в това събитие. Движение за права и свободи поддържа някои решения, които са свързани с евроатлантическата ориентировка на България, съобщи още Йорданова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР