Разговорът за изтребителите в голяма степен е политически. Това каза

...
Разговорът за изтребителите в голяма степен е политически. Това каза
Коментари Харесай

Бивш военен министър: С F-16 купуваме 50% повече от Грипен

Разговорът за изтребителите в огромна степен е политически.

Това сподели в изявление за БНР някогашният боен министър Тодор Тагарев. “Въпросът не е коя страна да изберем. Въпросът е какви задания имаме да решаваме, какви ще бъдат интервенциите, с кой ще изпълняваме тези задача, кой ще готви нашите водачи, с цел да бъде боеспособна авиацията ни. Тогава към този момент има разлика сред двата избора – Съединени американски щати и Швеция, и Съединени американски щати изрично надвиват “, разяснява той избора на нов военен аероплан за Военновъздушните сили.

Според него Съединени американски щати няма да създадат за нас някакви огромни отстъпки. Тагарев не е склонен, че желаната от президента платформа е по-добра: „ Ние гледаме нещо доста по-голямо, в сравнение с са характерностите на една платформа “.

Според специалиста F-16 е по-добрият от „ Грипен “. „ Това са самолети от един клас. F-16 е с електроника, която е при самолети от пето потомство. Той е по-мощен, има повече въоръжение. Има доста по-голям военен радиус, опция за поразяване на цели от огромно разстояние. Той превъзхожда с часовете, които може да лети – той е с 50% по-голям живот. С F-16 купуваме 50% повече. От друга страна той е по-скъп като начална цена и в процеса на употреба. Но би трябвало да съпоставяме успеваемост, дълготрайност на употреба, цена и тогава да взимаме решението “, сподели още някогашният министър на защитата.

Тодор Тагарев е безапелационен, че политиците би трябвало да излязат от рамките за финансовите параметри и да погледнат по-широко. Той сложи въпроса дали няма да е по-изгодно едновременно да се поръчат 14 или 16 самолета. Според него по този метод ще получим повече преимущества.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР