Разговорът с аргументи е изкуство с градивен смисъл, в който

...
Разговорът с аргументи е изкуство с градивен смисъл, в който
Коментари Харесай

Два отбора в един дебат на тема „Имат ли смисъл квотите в бизнеса?“

Разговорът с причини е изкуство с конструктивен смисъл, в който ние от „ Мениджър “ изрично имаме вяра. Вярваме, че за сензитивните и общественозначими тематики е нужно да срещаме отзиви намерено и почтено, да доближаваме дружно до заключения и същински градивни решения.

Затова през 2021 година “Мениджър ” започва поредност от диспути, в която диалогът с причини доближава своята “Точка на шупване ”. На 7 октомври „ Мениджър “ още веднъж събира на едно място хора с позиция, подготвени да защитят своето мнение. Предстоящият спор е отдаден на световната тематика за въвеждане на наложителен квотен принцип в работодателските организации – каква би била успеваемостта на сходна мярка, дали действително има смисъл от нея и води ли до промяна и по-добро развиване на бизнеса и обществото.

Вие, феновете, можете да изразите своята позиция по тематиката, като гласувате с „ да “ или „ не “ в анкетата тук: https://bit.ly/2ZBVznt

Резултатите ще оповестим при започване на идния спор. Те ще бъдат насочна точка за дуела сред двата тима, които ще пазят позициите си в среща лице в лице на  7 октомври  с начало  15.00 часа  и продължителност  1 час и  30 минути . Дебатът ще бъде излъчен онлайн – в сайта  manager.bg , , Facebook събитието на дебата, както и в уеб страницата obekti.bg и.

Темата

„ Имат ли смисъл квотите в бизнеса? “ - в словесния дуел ще вземат участие два тима, всеки от които включва двама участници.

Позиции и участници

Квотите в бизнеса ИМАТ СМИСЪЛ  в общества, в които стандартите във връзка с пол, раса и голям брой обществени характерности основават неравномерен старт за развиване, реализация, професионален прогрес, размер на заплащане. Въвеждането на квоти за дами в ръководството на най-големите компании да вземем за пример би могло да промени консервативните модели по повод функциите на мъжете и дамите в фамилията, обществото и бизнеса. Имат смисъл и тъй като усъвършенстват работния микроклимат в фирмите.

Отборът бранител на квотите  е в състав Петър Торнев, шеф на Технологичния център на Аксенчър в България и Саша Безуханова, създател на Българския център на дамите в технологиите и MOVE.BG.

Квотите в бизнеса НЯМАТ СМИСЪЛ , тъй като това значи спомагателна администрация и тъй като хората се наемат/издигат поради тяхната подготвеност и мотивация, а не тъй като някой задължава фирмите да обезпечат по-добър баланс в екипа. По-важно е да се работи в посока създаване на толерантна работна среда. Кой по-добре знае от какви хора има потребност компанията – вие като притежател, изпълнителен шеф, бизнесмен, или законодателят, опитващ се да реши културно наложени стандарти с въвеждане на служебно тъждество? Водят ли финансовите и публичните оценки на фирмите до дискриминация от нов тип?

Участници в тима  са Захарина Вецева, шеф “Корпоративни връзки и корпоративна обществена отговорност ” в TELUS International Bulgaria и психологът Младен Владимиров.

Правилата на играта

Дебатът ще се случи при съблюдаване на точни правила, съгласно които всеки от участниците ще разполага с несъмнено време, с цел да изложи своите причини в поддръжка на тезата, която пази.

В началото всеки ще има по  2 минути за встъпителни за полемиката думи  и обща обосновка по тематиката. След това модераторът ще задава въпроси.  При заложен въпрос  всеки от участниците ще има опция да отговори за времето от  2 минути . Следва  минута , в която всеки от участниците ще има опция да обори с контрааргументи позицията на противниковия тим . След привършване на дуелите по обособените въпроси , всеки участник ще има  2 минути за заключителна защита  в отбрана на отборната позицията.

Гласуване  – в което ще се включат онлайн феновете на дебата. По време на събитието те ще могат да поддържат посредством попълване на онлайн анкета тезата, която смятат, че е предпазена най-добре в дебата.

Победител е  тимът, който успее да реализира превръщане на резултата или смяна в по-висока степен в позицията, изразена от феновете. За първични данни по повод мнението на феновете се одобряват резултатите от предварителна анкета, която е достъпна тук.

Гледайте, гласувайте, бъдете дейни!

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР