Разговорът между партиите не е спирал. От 2 година насам

...
Разговорът между партиите не е спирал. От 2 година насам
Коментари Харесай

Политолози: Има трима победители и трима губещи на тези избори

Разговорът сред партиите не е спирал. От 2 година насам народът споделя, че желае държавно управление. Според мен обаче този диалог не е диалог за държавно управление. Важно е тъкмо какъв брой партии ще бъдат в Народното събрание и дали Има Такъв Народ ще влязат, тъй като влизането ѝ ще обрече опцията „ Продължаваме промяната ” да са водещите в основаването на държавно управление.

Това съобщи политологът Татяна Буруджиева в ефира на БТВ.

„ Очертават се трима спечелили и трима губещи – губещи са ПП-ДБ, спечелили са ГЕРБ-СДС. „ Възраждане ” е при спечелилите, както и Има Такъв Народ. Оставам черноглед във връзка с постоянно държавно управление, трудничко ще се схванат ”, счита Петър Чолаков.

Политологът доцент Стойчо Стойчев разяснява: „ До огромна степен забавянето се дължи на огромния брой полета в протоколите, а не броенето. Нека забележим какъв брой са дали своят вот с хартия и какъв брой – с машина. Големите проблеми идват от кодификацията на изборния развой, която е безсмислена. ”

Социологът Геновева Петрова пък добавя: „ Нямаме аргументи да считаме, че лансираната опция гласоподавателите да гласоподават както желаят е довела до висока интензивност. Бих го свързала с доверието към партиите. Ако има значителен проблем, той е в това, че хората са разочаровани от държанието на партиите. ”

" Хората гласоподават не тъй като им се разхожда всяка неделя, а тъй като желаят този развой да възпроизведе нещо ", счита Слави Василев.

На въпрос дали Христо Иванов тласка обединението Политическа партия - Демократична България към разговор с ГЕРБ, Чолаков счита: „ Винаги има такива, които могат да се изкушат, само че едва ли това ще се случи. Хоризонтът на този парламент е къс, далаверата не е огромна. Ако беше за 4 години – да, само че в този момент е малко евентуално. ”

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР