Разговорът беше конструктивен, заяви Терзиев, а Свиленски е категоричен -

...
Разговорът беше конструктивен, заяви Терзиев, а Свиленски е категоричен -
Коментари Харесай

БСП постави ултиматум след срещата с кмета на София: Да подкрепят нашия кандидат за шеф на СОС и проблемът е решен

Разговорът беше градивен, съобщи Терзиев, а Свиленски е безапелационен - няма да подкрепим Борис Бонев

В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите общински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета. Това сподели пред публицисти Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “ след диалози с кмета на София Васил Терзиев.

Свиленски напомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до ръководителите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения. 

Корнелия Нинова през днешния ден е в Шумен на районна среща с наши определени кметове и общински съветници и заради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да взе участие заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице, изясни Свиленски. 

Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет взаимно взехме, а точно – първо да представим проблемите на столицата, уточни Свиленски. За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума, съобщи той. 

Още при започване на диалога алените са декларирали, че няма да поддържат Бонев. Но решение би трябвало да се откри, с цел да проработи СОС, защото следва и гледането на бюджета на столицата.

“Представихме проблемите на столицата-да стартира да действа прозрачността на СОС, проблемите на крайните квартали, канализацията, общинската благосъстоятелност и жилищното строителство.

Председателят на ПГ на Българска социалистическа партия акцентира, че ключ за решение на казуса е да поддържат претендента им за ръководител на СОС Диана Тонова.

От своя страна кметът на София Васил Терзиев обявни, че диалогът с представителите на алените е бил градивен. 

" Говорихме за политики, цели и къде имаме пресечни точки по хрумвания ”, съобщи той.

Тeрзиев прикани и всички останали групи да се отзоват на срещата, с цел да може да се види къде са пресечните точки с тях. “Целта е положителните политики да бъдат подкрепяни без значение от кое място идват ”, сподели още кметът на София.

На въпрос къде са пресечните точки по политики с Българска социалистическа партия Терзиев разясни, че има единодушие във връзка с детските градини, непорочност на въздуха, презастрояване, промени на здравните заведения. “Децентрализацията, един от целите за нас, тъй че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги вземат решение ”, акцентира Терзиев.

Кметът на София разяснява и че ще търси диалози още веднъж с ГЕРБ. “За нас е значимо да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и откакто се съгласим за тях да намерим и структурно решение на ръководител на СОС, комисии и всичко, което следва ”, съобщи Васил Терзиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР