Разговор за КМГ с Председателя на Китайско-Българската търговска камара Уан

...
Разговор за КМГ с Председателя на Китайско-Българската търговска камара Уан
Коментари Харесай

Уан Пудзиен: С желание и интерес китайците, живеещи в България очакват Фестивала на драконовите лодки

Разговор за КМГ с Председателя на Китайско-Българската комерсиална камара Уан Пудзиен във връзка идния „ Фестивал на драконовите лодки " край София и упованията на живеещите в България китайски жители към него, а също и за положението и вероятността на българо-китайските търговски и стопански връзки.

„ За китайските жители, които живеят отвън своята страна, популяризирането и провеждането на обичайни фестивали и присъединяване им в тях ускорява възприятието на горделивост, само че в същото време провокира и дребна доза  носталгия... ”, споделя при започване на диалога ни  Уан Пудзиен.

Въпрос: Г-н Уан Пудзиен, като Председател на Китайско-Българската комерсиална камара, апелирам кажете ни по какъв начин Вие и други китайски жители, живеещи и работещи в България одобряват идния летен Фестивал на Драконовите лодки, включвате ли се в  подготовката, организацията и провеждането му и ще участвате ли в  самите надпревари?

Отговор: Състезанието по Драконови лодки е извънредно забавно и занимателно събитие, чийто генезис е от Китай. В България то се организира за пръв път, като това ще бъде освен съревнование, а Фестивал – празник, в който ще се показват разнообразни браншове на китайската просвета, изкуство, обичаи, занаяти и така нататък Като ръководител на Българо-Китайската Търговска Камара, а и като китайски жител, аз съм горделив и за мен е чест да бъда част от това събитие. За китайските жители, които живеят отвън своята страна, популяризирането на обичайни фестивали и присъединяване им в организацията и провеждането им, също ускорява възприятието на горделивост, само че в същото време провокира и дребна доза  носталгия! Китайците в чужбина постоянно са харесвали и подкрепяли обичайните събития, които се организират в други страни, защото те водят до по-доброто схващане от локалните хора на китайските традиции и просвета. Особено младежите проявяват  огромен интерес. Събитието е доста влиятелно и ние също вземаме присъединяване в неговата организация, осведомяваме и китайските жители в България за него. Вече има проявено предпочитание за присъединяване от китайски предприемачи, студенти, търговци и други наши сънародници, които живеят в България. Много от тях към този момент подкрепиха  под  различни форми организацията и подготовката на фестивала,  други ще  вземат участие в  самите надпревари или ще се включат в другите съпътстващи начинания. Сигурен съм също, че българите ще останат доста удовлетворени от Фестивала на Драконовите лодки на територията на Панчаревското езеро край София и считам, че той би могъл да се трансформира в постоянна традиция.



Въпрос: Като Председател на Китайско-Българската комерсиална камара, моля  кажете ни какви са най-търсените от българите артикули и артикули, внасяни от Китай и какви са най-големите компликации при търговията сред двете страни, както и какви са вероятностите за икономическото и комерсиално съдействие  между България и Китай.

Отговор: Българите харесват множеството от стоките и продуктите, които ние внасяме и продаваме. Сред най-популярните и търсени  артикули, които се продават от китайските търговци,  на първо място са текстилните произведения – разнообразни типове дрехи,  както спортни, по този начин и ежедневни, също се  купуват и разнообразните и красиви аксесоари от Изтока,   обувките са едни от най-продаваните артикули, както и разнообразни спортни облекла и такъми – якета, шапки, тениски и други Разбира се има и други артикули, които се харесват и търсят, само че това са измежду най-масовите.  Китайските артикули са разнородни,  много популярни  измежду българите, употребяват се в ежедневния живот и работата от доста хора.

Някои компликации в бизнеса ни, обаче,  се появиха вследствие на руско-украинския спор,  който докара до  стопански спад. бизнесът на китайските жители бе обиден до известна степен, вносът също понижа, и това води до въздействие на развиването на последващо равнище. Разбира се, ползата към китайските артикули от страна на българите, както и нашето предпочитание за взаимни положителни търговски връзки ще допринесат за повишение на бизнес-партньорствата и търговията и аз имам вяра, че макар  някои усложнения, комерсиалните и стопански връзки сред България и Китай имат положителни вероятности.  
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР