Разговор за ефективността на средствата - как те се харчат

...
Разговор за ефективността на средствата - как те се харчат
Коментари Харесай

Н. Йорданова: Защо прокуратурата има двоен бюджет за почивни бази спрямо съдилищата?

Разговор за успеваемостта на средствата - по какъв начин те се харчат от прокуратурата, би трябвало да бъде воден.

Това разгласи през днешния ден в коридорите на Народно събрание правосъдната министърка Надежда Йорданова. Това става на фона на настоящия скандал от няколко дни, откогато прокурори откриха, че в признатия на първо четене законопроект за държавния бюджет над 20 млн. лева се " взимат " от правосъдната власт (те настояват - от покуратурата) и се дават на Българска академия на науките.

" Буди безпокойствие, че сега програмното бюджетиране в правосъдната власт не е въведено дейно, по този начин както сме поели задължения ", сподели през днешния ден Йорданова.

На журналистически въпрос - от кое място идва мярката, тя настоя, че е подхваната " след разбор ".

" Трябва да има дейно разходване - транспарантно разходване на бюджтите средства ", добави Йорданова.

И попита:

" Кое обуславя общите разноски на прокуратурта за почивни бази и за образование да бъдат два пъти повече от общата стойност на тези средства за съдилищата? "

Клуб Z към този момент писа за това: във Висш съдебен съвет настана препирня при информацията, че в бюджета на правосъдната власт са залегнали 5,4 млн. лева за почивни бази на прокурорите, като Върховен касационен съд разполага за годината с 1 174 787 лева, а Върховен административен съд - с 1 911 372 лева (общо прокурорите са 1500 души, а съдиите в България - над 2200).

Йорданова добави през днешния ден, че казаното от прокуратурата - че става въпрос за " разпра " е единствено тяхно мнение, и че плануваните бюджетни средства " по никакъв метод няма да ги препятстват при осъществяване на главните им функционалности ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР