Разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, включително по темата

...
Разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, включително по темата
Коментари Харесай

Песков: Все още няма сигнали от Украйна дали иска да изнася зърно от пристанища

Разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, в това число по тематиката за експорт на зърно от украински пристанища, към момента не е в графика на съветския президент Владимир Путин за близко бъдеще. В същото време няма сигнали от Киев за предпочитание и подготвеност да се отдръпна каквото и да било оттова. Това сподели пред публицисти прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков, предава

„ Засега президентът няма подобен диалог в графика. Но, въпреки това, диалозите с Ердоган, в случай че е належащо, се появяват в графика доста бързо. В момента няма такова дефинитивно съглашение. Но тук би трябвало да се означи, че няма сигнали от украинска страна – какво, по какъв начин и дали въобще желае да изнася нещо “, добави още Песков.

В неделя Ердоган разгласи желанието си да организира телефонни диалози с съветския водач Владимир Путин и украинския сътрудник Владимир Зеленски през идната седмица, с цел да обсъдят основаването на безвреден кулоар за експорт на зърно от Украйна.

По-рано Путин сподели, че Москва ще подсигурява безпрепятственото прекосяване на кораби, пренасящи украинско зърно, в случай че Киев почисти своите пристанища от мини и може да обезпечи износа на артикули през следени от Русия пристанища като Бердянск и Мариупол. Той напомни, че проблемите на международния пазар на храни започнаха през февруари 2020 година и назова блъф изказванията за хипотетичното блокиране на зърно от Русия в украинските пристанища. В същото време турските управляващи оповестиха, че могат да обезпечат гаранции за сигурността на украинските доставки на зърно през Черно море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР