Разговаряме за конституционната реформа, нали това беше смисълът да подкрепим

...
Разговаряме за конституционната реформа, нали това беше смисълът да подкрепим
Коментари Харесай

Пеевски подхвана преговори за конституционна реформа още преди да е влязъл в ресорната комисия

" Разговаряме за конституционната промяна, нали това беше смисълът да подкрепим държавното управление ", сподели той. Добави, че сега трите обединения разискват концепциите на Движение за права и свободи за промени в Конституцията, а по-късно предмет на полемика ще бъде законопроектът на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" От всички планове ще създадем един, който дружно да внесем ", съобщи той.

 

Във вторник точно Пеевски бе един от двамата депутати от Движение за права и свободи, които гласоподаваха за кабинета " Денков - Габриел " (другият бе водачът на партията Мустафа Карадайъ). След вота двамата обясниха, че са дали своят вот за обещаната конституционна промяна и че ще бъдат дейни участници от името на Движение за права и свободи в специфичната парламентарна комисия, която ще разисква текстовете. По-късно на уеб страницата на Народното събрание се появи проекторешение, в което се предлага член на комисията по конституционни въпроси да стане Делян Пеевски, който да заеме мястото на Гюнер Ахмед. Точката е включена като четвърта в дневния ред на Народното събрание в сряда (7 юни).

Миналата седмица от придвижването оповестиха, че няма да пречат за съставянето на държавно управление сред " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ, защото са съумели да реализират за единодушие за реализиране на промени в Конституцията.

От името на Движение за права и свободи в състава на договарящите за правосъдна промяна посредством промени в главния закон беше и Делян Пеевски. В коридорите на Народното събрание импровизирано се разясняваше, че присъединяване му е " демонстрация на проява " за ролята на партията в процеса. Формално, депутатът, който е глобен за корупция по световния закон " Магнитски ", е редови член на парламентарната група на придвижването, само че импровизирано е апетитен като една от най-влиятелните фигури в партията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР