Разговаряме с доц. Андриан Тонев, д.м., началник на Клиниката по

...
Разговаряме с доц. Андриан Тонев, д.м., началник на Клиниката по
Коментари Харесай

Доц. д-р Андриан Тонев, д.м.: Жегите са проблем при разширени вени, но те не могат да бъдат излекувани с гелове, а с...

Разговаряме с доцент Андриан Тонев, д.м., шеф на Клиниката по съдова хирургия и ангиология към болница “Уни Хоспитал” в Панагюрище за това какви проблеми предизвикат жегите при хора с венозна непълнота, коя е най-съвременната инсталация за диагностика и лекуване на разширените вени.

Доц. доктор Андриан Тонев, д.м. приключва Медицински университет - София през 1994 година От 1995 до 1997 година работи като ординатор в Клиниката по Съдова хирургия в НЦССЗ. От 1999 година до 2015 година е в Клиниката по Съдова хирургия и ангиология на Университетска болница “Св. Екатерина “, където прави хирургични интервенции във всички области на съдовата патология - сънни артерии, коремна аорта, артерии на крайниците, венозни интервенции. Защитава докторантура на тематика: “Избор на способ при оперативното лекуване на пациенти с провали на сънните артерии “ и се хабилитира в Катедрата по Сърдечно-съдова хирургия при МУ-София.

От 2015 година взема интензивно присъединяване в бъбречни трансплантации взаимно с екип от Клиниката по урология при Александровска болница, като дава отговор за съдовата част от интервенцията.
Доц. Тонев членува в Българското национално сдружение по ангиология и съдова хирургия, Българската асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, Българското хирургично сдружение, Българското сдружение по флебология. Член е на Европейската асоциация по Съдова хирургия.

- Доц. Тонев, имат ли съображение хора с хронична венозна непълнота да се притесняват от изостряне на болестта през летните жеги?
- Пролетта и лятото са сезоните, през които зачестяват недоволствата на пациентите с хронична венозна непълнота. Топлината е един от рисковите фактори за развиване на болестта.

- Как се отразяват високите температури на вените и на хората с венозни болести?
- Както е известно, топлината има съдоразширяващ резултат. Особено при хора с венозни болести високите температури са противопоказни, тъй като се задълбочават неприятните признаци - оток, тежест, мравучкане и болежка. Винаги поучавам пациентите с варикозни вени или прекарали дълбока венозна тромбоза да заобикалят стоене в топли пространства и топли процедури от всевъзможен тип, като например излагане дълго време на слънце, потребление на сауни, парни бани и така нататък

Каква е повода за появяването на разширените вени и какво е лекуването четете в изявлението с доцент Андриан Тонев на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР