Разговаряхме с Николай Василев и установихме, че имаме различия как

...
Разговаряхме с Николай Василев и установихме, че имаме различия как
Коментари Харесай

Кирил Петков с интересни подробности за разговорите със Слави Трифонов и Николай Василев

Разговаряхме с Николай Василев и установихме, че имаме разлики по какъв начин би трябвало да се развиват финансите и стопанската система на България. За нас с Асен Василев първо би трябвало да се спрат кражбите и приключванията и тогава да се стабилизира бюджета. За нас най-важното е да спрем всички обири и всички кранчета - тогава ще има напредък. За Николай Василев най-важното е да има уравновесен бюджет. Това е повода да откажем поканата - разнообразни визии.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на стопанската система Кирил Петков, който разкри за какво дружно с сътрудниците си Асен Василев и Николай Денков отхвърлиха поканата да станат министри в кабинета на Слави Трифонов.

"Разговаряхме непосредствено с Николай Василев. Чухме се и със Слави Трифонов, само че спецификите обсъдихме единствено с господин Николай Василев. Според мен той дефинира кой какъв пост да заеме. На мен ми беше препоръчан същия пост, а на Асен Василев поста на екоминистър или министър без портфейл тъкмо поради разминаванията ни по тематиката за бюджета. Асен Василев схваща от финанси и за него екологията е нетипичен пост. За мен финанси и стопанска система вървят ръка за ръка и това бе също причина да откажа. "Има подобен народ " (ИТН) са спечелили на изборите и ние им пожелахме триумф. Още един път ще пожелая триумф на екипа им ", разгласи той.

"За нас не е оптимално да се приказва за уравновесен бюджет, когато се води война със сивия бранш. Корупцията е най-големият проблем. За нас корупцията би трябвало да е нулева. Не може да има дребна корупция. Отгоре би трябвало да се каже нулева корупция, а дали ще може да бъдат прекратени всички корупционни практики, това е различен въпрос. Не може един ремонт на язовир да коства действително 1 млн. лв., а за ремонта да се похарчат 2,3 млн. лв.. Има големи суми, които са давани по непрогледен метод. Със сигурност не е обикновено човек, който се грижи за страната, да позволява да изтичат милиарди по този метод ", безапелационен бе министър Петков.

"За мен има смисъл ББР да остане, в случай че действа по верния метод. Ако не можем да оправим ББР, тогава да я премахнем. Но, когато виждаме, че банката може да действа обикновено, тогава тя би трябвало да остане. За ББР също имахме разлики с Николай Василев. Ние не тръгваме през призмата, че страната не би трябвало да има пръст в съвсем нищо. Ние също сме пазарно насочени, само че през малко по-друга призма. Не споделям кое виждане е по-добро ", добави още той.

"Имахме концепция да създадем един ръб сред стопанска система и обучение. В него би трябвало да бъдат най-хубавите и съумели българи от целия свят. Този ръб ще дава визията за развиване на страната в тези две сфери и хората вътре не би трябвало да бъдат сменяни. Това е методът да има напредък, дружно със прекъсването на кражбите. Ако се постави верният политически кабинет, администрацията ще работи. Това съумях да установя за тези 8 седмици. Всичко с документите за електрическите автомобили е наред. Днес имаме решение и на Министерски съвет ", приключи Кирил Петков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР