Разговарях с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров

...
Разговарях с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров
Коментари Харесай

Стефан Янев: Липсата на визия за отрасъла е довела до несигурност сред работещите в Марица-изток

" Разговарях с водачите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ Пламен Димитров и Димитър Манолов и други представители на протестиращите против затварянето на въглищните централи в комплекса „ Марица-изток “. В срещата участваха също вицепремиерите Атанас Пеканов и Гълъб Донев и министърът на енергетиката Андрей Живков ".

Това написа служебният министър председател Стефан Янев във Facebook.

" Обединихме се към мнението, че неналичието на визия за бранша през годините до момента е довела до неустановеност измежду работещите в комплекса. Дълго време за тази тематика не е говорено и не е било направено нищо. Преходът може да бъде сполучлив, единствено в случай че е равномерен и обективен, по тази причина днешният диалог е нужен. Очертахме и вероятността в Плана за възобновяване и резистентност да бъде включен план за основаване на държавно дружество „ Конверсия на въглищни райони “. Неговата цел ще бъде да ръководи освободените площи от миннодобивна активност, да реализира консервация, да ги преобразува в терени за ново енергийно произвеждане или за друго индустриално предопределение. Идеята е към предприятието да минават служащи и чиновници, чиито контракти с енергийни и минни сдружения са прекъснати.

1.7 милиарда лева от общо плануваните за България 2.4 милиарда лева по линия на Фонда за обективен преход ще бъдат ориентирани към района на Стара Загора ", добавя Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР