Разговарях с г-н Доган. 3-4 пъти сме говорили – той

...
Разговарях с г-н Доган. 3-4 пъти сме говорили – той
Коментари Харесай

Доган не пускал Карадайъ да си ходи, но той настоял, защото човек амортизира

" Разговарях с господин Доган. 3-4 пъти сме говорили – той не беше склонен (да подам оставката), само че аз към този момент бях решил. "

Това разгласи тази заран пред Българска национална телевизия Мустафа Карадайъ в първо изявление, откакто на 7 ноември 2023 година разгласи във фейсбук, че си подава оставката от председателския пост.

Той освен не доизкара мандата, а даже не дочакал конференцията, а си подал оставката много преди конференцията на Движението, не за друго, а с цел да е ясно, че няма да е претендент и „ да има време за един сериозен спор “.

Дългогодишният ръководител непретенциозно изреди биографията си - с изключение на два мандата водач, преди този момент бил 2 мандата секретар на партията, преди този момент бил 2 мандата ръководител на младежката организация.

" Аз съм в централата на Движение за права и свободи от 1996 година, от предварителните избори – Желю Желев - Петър Стянов (тук явно позволи грешка).

Формално съм в Движение за права и свободи от 1991 година, от учредяването на университетските структури тука -  в Студентски град в София, само че действително съм от 1990 година

Човек амортизира с времето. В мене, както виждате, има и насъбрана отмалялост от партийната ми битност ", обърна се той към водещия Георги Любенов (макар че не стана ясно по какво се вижда).

И още - получавало се по този начин, че „ има едно ново потомство по-млади политици, които се нареждат на изборни длъжности в партията ". 

" Те имат своята упоритост и те би трябвало да имат този късмет за развиване. Когато един като мен доста дълго се застои, къде отива упоритостта на идващите генерации ", риторично запита той.

Карадайъ призна обаче, че на доста места депесарите и локалните стуркури залагат на сигурност, на познатото на изпитаното.

Но имало и ново потомство депесари - " доста нетърпеливи да си осъществят упоритостите, даже комерсиални, мога да кажа ".

А той саият се опитвал " да не е на терен ", с цел да не бъде процесът по избор на негов наследник крив.

" Почти всеки ден ние се виждаме и с господин Доган и с господин Пеевски ", сподели още ръководителят в оставка.

Той призна, че е доста покрай истината дали визила Пеевски като един от новите нетърпеливи политици, а схемата да са съпредседатели с Джевдет Чакъров по-скоро я утвърждава.

Той хем утвърждава мнението на Доган, че има заплаха придвижването да се превърне в корпорация, хем не сподели кои са тези структури - тъй като не би трябвало персонализиране.

" В някои от структурите в някои от регионите се работи единствено против финансиране. Притеснителното е това да не се трансформира в главен прицип ", заключи Карадайъ ".

Очаквайте детайлности.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР