Разгорещените дискусии за това как руските граждани да бъдат лишени

...
Разгорещените дискусии за това как руските граждани да бъдат лишени
Коментари Харесай

“Шенгенското” ограждане от руснаците няма да реши нито един от проблемите на ЕС

Разгорещените полемики за това по какъв начин съветските жители да бъдат лишени от достъп до " свещения граал ", наименуван " Шенген ", би трябвало да доближат своя политически връх през днешния и утрешния ден. Ръководителите на външните ведомства на европейските страни, които се събраха в столицата на Чешката република, вземат решение по какъв начин да не позволяват притежателите на паспорти на Руската федерация, като в това време да не хулиганстват.

Задачата е сложна: мъчно ще се оправят по този начин, че да угодят на всички участници на срещата. Винаги ще има недоволни. Някои поради незадоволително строги забрани.

Засега са известни единствено скици и чернови на препоръчаните начинания.

Тази, която идва от безконечната двойка Париж-Берлин, допуска, че опцията за приемане на шенгенска виза би трябвало да бъде отказана на тези, които, както е посочено, " работят за държавни организации и държавни институции на Руската федерация ".

Обявеният способ предния ден в формален Хелзинки е ограничение на градовете, в които може да се кандидатства за входен щемпел, и че това може да става единствено в понеделник.

В същото време се разисква нарастване на таксата за шенгенския щемпел - повече от два пъти (от 35 на 80 евро).

Възможно е понижаване на категориите лица, на които ще се издават шенгенски визи.

Както се споделя, има разнообразни разновидности.

Идеята зад всички тези комплицирани жестове в действителност е много елементарна. По-точно обикновена.

Има хора, които в действителност считат, че съществуването на " Шенген " в паспорта автоматизирано прави притежателя на този документ по-добър. Не по-добър - като човек. Не по-отговорен – като жител. И е по-добър, тъй като този притежател на марката може освен да " желае да отиде в Париж ", само че и в действителност да направи такова пътешестване.

И в случай че този щемпел не е разполагаем или стане съвсем невероятно да се получи, индивидът ще се почувства печален и по-късно ще бъде притеглен към разнообразни " подвизи ".

Такива разсъждения в действителност са същинските остатъци от една ера, когато най-високата степен на човешка кредитоспособност във всеки смисъл на думата беше поговорката: „ Дойдох при теб в къщата в опърпани дънки “. Тяхното наличие е знак за триумф. Така смятаха - и това би трябвало да се подчертае настрана - доста стеснен пласт жители, живели в Съветския съюз.

Необходимо е да се направи спогодба, че този пласт, който може да се назова и очевидец на сектата на празното кенче вносна бира, съумя (но съвсем извънредно в своята среда) да оприличи притежаването на работни панталони от недодялан плат с същински достижения на индивида.

По същия метод, както няколко десетилетия по-късно, „ Шенген “ се трансформира в аршин за оценка на човек.

Очевидно самите европейци са приели тези хрумвания безусловно безусловно, със стоманобетонна съвестност, откакто са решили да лишат съветските жители от техните гащи, пардон, от „ Шенген “.

В тази обстановка ще бъде потребно да се огледа статистиката, с цел да се отделят мухите от котлетите, даже и да идват от самия Париж, и митовете от действителността.

И по този начин, пиковата година, когато руснаците се обърнаха към консулствата на страните от Шенгенската зона, беше 2013 година По това време 6,89 милиона съветски жители бяха благословени да се допрян до всичко най-хубаво, прогресивно и общоевропейско. Шест милиона осемстотин деветдесет хиляди, с думи. В началото на 2014 година популацията на страната възлиза на 143,7 милиона души.

Сто четиридесет и три милиона и седемстотин хиляди души. Също с цифри и също с думи.

Най-разяждащите симпатизанти на очевидци на сектата за дънките и кенчетата вносна бира могат да изчислят в дялове и проценти, та даже и в парсеци, в случай че щете, какъв брой жители направиха това поклонение.

Шест години по-късно, през 2019 година, последната година преди ковид, броят на заявки понижава с 1,6 пъти, спадайки до 4,13 милиона души. По това време общото население на Русия е 144,4 милиона души. Тоест по отношение на повишаването на популацията делът на получателите на Шенген в действителност е още по-малък.

Разбира се, очевидците на сектата на изтърканите панталони на работливите служащи и евтината вносна бира незабавно ще кажат, че „ стандартът на живот е паднал и като цяло всичко е поскъпнало “.

Признават, че в личната им страна през всичките тези години животът се е трансформирал към по-добро, ставайки по-удобен, удобен, по-безопасен, по-предсказуем даже на битово равнище (това е, когато в разгара на летния сезон сигурно знаете, че няма да има стачки и ще пристигнете в точния момент от почивка, откакто сте отлетели на отмора навреме), те изрично, както бяха, и няма да могат.

Но без значение от желанието или нежеланието, цифрите настойчиво споделят, че искащите да посетят този бляскав " Шенген " за седем години в Русия са намалели съвсем в пъти: през 2020 година имаше 654 хиляди души.

Едно е да се скупчите на препълнен средиземноморски общ градски плаж, където душът не постоянно работи, а напълно друго, когато под носа ви са необятните пясъчни плажове на Анапа, които също оферират сейфове за мобилни телефони и даже с джаджи за презареждане, в случай че е належащо.

Едно е, когато си вносител, което значи, че автоматизирано ставаш едно ходило под индивида, който молиш да те пусне в Европа, а напълно друго е, когато си в личната си страна.

Независимо от броя на дежурните усмивки и напрегнатата вежливост, втората позиция е за предпочитане за тези, на които не им пука за стила и марката на панталоните.

Обобщавайки, можем да кажем, че елегантно облечените и виновни хора, събрани в Прага, в действителност ще решат дали по-малко от седемстотин хиляди души ще отидат в " Европа ".

Докато в тази " Европа " се случва следното.

Заради сушата и за икономисване на вода е неразрешено миенето на коли, промяната на водата в басейни (всякакви - частни и обществени), няма по какъв начин да се изплаква след плаж: водата се трансформира в първокласен продукт..

Като знак за висока финансова жизненост европейците към този момент възприемат миенето два пъти дневно, пазаруването на прясно месо и зеленчуци и други артикули, в това число, апропо, млади картофи, както и потреблението на личен автомобил.

Нещата се предлагат да не се перат, а да се проветряват - а също и да се спестят пари.

Но това са черти на европейския метод на живот.

И ето характерностите на европейския метод на работа: цената на енергоносителите в договорите, които да вземем за пример френските бизнесмени ще би трябвало да предоговорят от януари идната година, може да се усили осем пъти

Дали на френските колбасари, италианските производители на сирене, белгийските пивовари, испанските фермери им пука дали ще пуснат 600-тина хиляди руснаци в „ шенгенското пространство “ или не?

Правилният отговор е не.

И в случай че този отговор се разшири, тогава си коства да прибавим, че производството на кенчета вносна бира също може да спре заради дивото повишаване на цените на газта и електрическата енергия, както и доставката на дънки за магазините ще се окаже толкоз скъпо, че ще спрат да купуват и тази дреха.

Най-важното е, че възбраната, цялостна или частична, за издаването на няколкостотин хиляди съветски шенгенски марки несъмнено няма да помогне за решаването на тези проблеми. Нито в средносрочен, нито в дълготраен проект.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР